16 Φεβρουαρίου, 2016

Σημαντικότατη η πάλη των γυναικών, όχι μόνο για την ειρηνευτική διαδικασία για το Κουρδικό αλλά και ευρύτερα

Παρέμβαση έκανε ο ευρωβουλευτής του Ποταμιού στην συνάντηση που διοργάνωσαν οι Πράσινοι και οι Σοσιαλιστές στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με θέμα την ειρηνευτική διαδικασία και στην οποία συμμετείχαν από την Τουρκία γυναίκες από την Ένωση για την Γυναικεία Ελευθερία και την Αλληλεγγύη Γυναικών για την Ειρήνη καθώς και στελέχη των βασικών κομμάτων της αντιπολίτευσης, CHP και HDP.

Ο κ. Κύρκος τόνισε πως αυτή τη στιγμή, στην Τουρκία, οι βασικές ελευθερίες και τα δικαιώματα δέχονται επίθεση και γι' αυτό ο ρόλος των γυναικών αναδεικνύεται ακόμη πιο σημαντικός. Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να απαιτήσει χωρίς επιφυλάξεις την επανέναρξη της ειρηνευτικής διαδικασίας στη βάση των 10 σημείων του Ντολμάμπαχτσε αλλά και τη διαφύλαξη των δικαιωμάτων των γυναικών που αντί να διευρύνονται απειλούνται με συρρίκνωση.

Οι ανωτέρω οργανώσεις αποτελούν μια ευρεία συμμαχία γυναικών που εκπροσωπούν διαφορετικές ιδεολογίες και κοινωνικούς χώρους, συμπεριλαμβανομένων πολιτικών, ακαδημαϊκών, γυναικών επιχειρηματιών, ακτιβιστριών ανθρωπίνων δικαιωμάτων, συγγραφέων και καλλιτεχνών που μοιράζονται μία κοινή ανησυχία: την διασφάλιση της ειρήνης στη χώρα τους και ειδικά στην νοτιοανατολική περιοχή της.