13 Μαρτίου, 2019

Λάθος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλιου που ψήφισε αναστολή των ενταξιακών δισπραγματεύσεων με Τουρκία

Το Ποτάμι με τον Μίλτο Κύρκο έδωσε τη μάχη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο πλαίσιο της εθνικής γραμμής (από τη δεκαετία του 1990) για να μην τερματιστεί η ενταξιακή διαδικασία της Τουρκίας.

Ακολουθεί η παρέμβαση του ευρωβουλευτή του Ποταμιού στην Ολομέλεια του ΕΚ στη συζήτηση για την Έκθεση προόδου της Τουρκίας για το 2018:

“Δήθεν αναστολή αλλά ουσιαστικά οριστική διακοπή των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Τουρκία; το θέλει μεταξύ άλλων εμφατικά ο κ.Βέμπερ που θεωρεί ότι η Τουρκία δεν έχει θέση στην ΕΕ ό,τι και να κάνει, σήμερα ή σε 20 χρόνια. Η συμφωνία Siemens και DB των 32 δισ για τους τούρκικους σιδηρόδρομους μας δείχνει το προνομιακό πεδίο σχέσεων ΕΕ-Τουρκίας που κάποιοι οραματίζονται, χωρίς φυσικά τα «ενοχλητικά» κριτήρια της Κοπεγχάγης.

Το θέλουν όμως και άλλοι, ως τιμωρία του προέδρου Ερντογάν για την απαράδεκτη παραβίαση του κράτους δικαίου. Όμως όλοι οι δημοκράτες στην Τουρκία, μέσα και έξω από τις φυλακές, ο Καβαλά και ο Ντεμιρτάς από τα κελιά τους, το σύνολο της κοινωνίας των πολιτών, όλα τα πολιτικά κόμματα σε μια σπάνια στιγμή σύμπνοιας ζητούν να μην σκοτώσουμε το ευρωπαϊκό όνειρο της χώρας τους.

Business As Usual και δήθεν ηθικό πλεονέκτημα χέρι με χέρι ακυρώνουν την ευρωπαϊκή προοπτική ενός λαού της γειτονιάς μας αλλά και το μόνο εργαλείο θεσμικής μας παρέμβασης εκεί, όπως σωστά υποστηρίζει και η ελληνική κυβέρνηση.”

Δείτε το βίντεο:

Σχετικά