10 Ιουλίου, 2015

Να οδηγήσουμε εκεί που πρέπει την πατρίδα μας

Όλοι θέλουν μια χώρα δυνατή, αλλά μέχρι να καταφέρουμε να δημιουργήσουμε αυτή τη δυνατή χώρα, θα πρέπει να σκεφτούμε ότι πρέπει να ταΐσουμε το λαό μας, να βρούμε την ισορροπία μας και να οδηγήσουμε εκεί που πρέπει την πατρίδα μας, τόνισε στην ομιλία του ο Αλ. Χατζηδημητρίου.

Ο βουλευτής του Ποταμιού, Αλέξανδρος Χατζηδημητρίου, ανέφερε στην ομιλία του: «Είμαι βουλευτής και είμαι πάρα πολύ περήφανος γι’ αυτό. Ξέρετε θα ήταν πάρα πολύ εύκολο να σας πω αυτό που πραγματικά αισθάνομαι και πιστεύω ότι αισθάνονται όλοι. Θα θέλαμε όλοι να έχουμε μία ανεξάρτητη πατρίδα, θα θέλαμε όλοι να μην υπάρχει κανένα δάνειο, να μην υπογράψουμε καμία συμφωνία, να μην μπούμε σε κανένα συμβιβασμό και να μην συμβιβαστούμε ποτέ σ’ αυτή τη ζωή. Δυστυχώς, όμως, έχουμε την ευθύνη και την υποχρέωση να αναλάβουμε τις ευθύνες μας και έχουμε την ευθύνη και την υποχρέωση να αναλογιστούμε τι έχει συμβεί σε παρόμοιες στιγμές που κάποιοι άλλοι πριν από εμάς καβάλησαν όμορφα άτια και ξεκίνησαν αυτά τα άτια να κατακτήσουν τον κόσμο αλλά όταν ξύπνησαν κατάλαβαν ότι αυτά τα άτια ήταν καλάμια και τα καλάμια έσπασαν και όταν έσπασαν οδήγησαν την πατρίδα σε περιπέτειες. Θα πρέπει να αναλογιστούμε, να σκεφτούμε και να θυμηθούμε τι έγινε στο όνομα του εθνικισμού και του λαϊκισμού σ’ αυτή τη χώρα όταν στο παρελθόν κάποιοι μ’ αυτά τα οράματα οδήγησαν ξυπόλητους και πεινασμένους στρατούς σε κόκκινες μηλιές που οδήγησαν τη χώρα σε εμφυλίους.

Όλοι θέλουν μια χώρα δυνατή, αλλά μέχρι να καταφέρουμε να δημιουργήσουμε αυτή τη δυνατή χώρα, θα πρέπει να σκεφτούμε ότι πρέπει να ταΐσουμε το λαό μας, να βρούμε την ισορροπία μας και να οδηγήσουμε εκεί που πρέπει την πατρίδα μας. Η στιγμή είναι πάρα πολύ δυνατή και για μικρούς ανθρώπους, σαν εμάς, που η φυσική τους ιστορία είναι πάρα πολύ μικρή, αυτή η στιγμή είναι πολύ πιο δυνατή και από τον χρόνο όλο.
Επομένως, έχουμε την ευθύνη να αναλογιστούμε τη στιγμή, να αναλάβουμε τις ευθύνες μας και να σκεφτούμε τις καλές στιγμές αυτής της Βουλής. Εγώ, θα κλείσω με μια καλή στιγμή, που έχει χαθεί, γιατί εδώ και 15 μέρες ασχολούμαστε με κάτι, που θα έπρεπε να το έχουμε ισορροπήσει και θα έπρεπε να έχουμε προχωρήσει μπροστά και απευθύνομαι στους συναδέλφους του ΣΥΡΙΖΑ.

Την τελευταία φορά, που είχαμε Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου ήταν ο κ. Σπίρτζης και οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, ο κ. Καλαφάτης και ο κ. Γκιουλέκας, τον ρωτούσαν, τι γινόταν με το μεγαλύτερο δημόσιο έργο που έχουμε στη χώρα μας, το Μετρό Θεσσαλονίκης, και κάποια στιγμή κατάλαβα, ότι όλοι συναινούσαν στο εξής: ότι, πρέπει να το ελέγξουμε, να δούμε τι συμβαίνει και να προχωρήσουμε.  Αυτό, πρέπει να κάνουμε, κύριοι συνάδελφοι. Καταλαβαίνω ότι είστε σε πάρα πολύ δύσκολη θέση, αλλά η χώρα μας έμαθε, με κάποιον τρόπο, να προχωρά και να πορεύεται. Μέχρι να αλλάξουμε αυτόν τον τρόπο, μέχρι να καταφέρουμε να μην έχουμε εθνικό φρούτο την μπανάνα και εθνικό ποτό το ουίσκι, θα πρέπει να παλέψουμε, να ισορροπήσουμε τα πράγματα, να δούμε τι μπορούμε να διορθώσουμε και μετά μαζί να μπούμε σε έναν κοινό αγώνα. Σας ευχαριστώ».

* Ο Αλέξανδρος Χατζηδημητρίου είναι βουλευτής Σερρών.

10 Ιουλίου 2015