17 Ιουλίου, 2017

Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ το παράκανε

Ντροπή για τον Πολιτισμό μας αποτελεί η απόφαση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, που αποκλείει «μέχρι νεωτέρας» τη μετακίνηση Ατόμων με Αναπηρία (ΑμεΑ) από το μεγαλύτερο σιδηροδρομικό σταθμό της χώρας, το σιδηροδρομικό σταθμό Αθηνών για τις διαδρομές από και προς τη Βόρεια Ελλάδα. Με ερώτηση, που κατέθεσε στη Βουλή ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος με το Ποτάμι, Γιώργος Αμυράς, καλεί τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστο Σπίρτζη, να προβεί στην άμεση αποκατάσταση αυτής της απαράδεκτης αντιμετώπισης των συμπολιτών μας με αναπηρία, που οδηγεί στον αποκλεισμό τους.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης:

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ

ΘΕΜΑ: Τα ΑμεΑ δεν ταξιδεύουν

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η ΤΡΑΙΝΟΣΕ και αφορά στην αναβάθμιση του δικτύου για τη δημιουργία υποδομών ηλεκτροκίνησης στο σιδηροδρομικό σταθμό Αθηνών και στις ρυθμίσεις που θα υπάρξουν στο σταθμό λόγω έργων, αναφέρει μεταξύ άλλων:

«…Επίσης από αύριο 5.7.2017  δεν θα παρέχεται εξυπηρέτηση στους επιβάτες ΑΜΕΑ (Άτομα με Αναπηρία)…»
Στην ίδια ανακοίνωση τονίζεται ότι: «από αύριο Τετάρτη 5.7.2017 και μέχρι νεωτέρας αλλάζουν οι αποβάθρες αναχώρησης/άφιξης των τραίνων…».

Πράγμα που σημαίνει ότι τα ΑμεΑ «μέχρι νεωτέρας» δεν θα μπορούν να εξυπηρετούνται με το τραίνο για τις διαδρομές από και προς τη Βόρεια Ελλάδα, στον σταθμό των Αθηνών.

Κατόπιν των ανωτέρω, ερωτάσθε:

Τι σκοπεύετε να κάνετε για την άμεση αποκατάσταση αυτής της ντροπιαστικής για τον Πολιτισμό μας αντιμετώπισης των συμπολιτών μας με αναπηρία;

Ο ερωτών βουλευτής
Γιώργος Αμυράς, Β’ Αθήνας

Σχετικά