21 Νοεμβρίου, 2018

Η Δημοκρατία πρέπει να αυτοπροστατευθεί

Ομιλία Γρ. Ψαριανού στη συνεδρίαση της Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης & Δικαιοσύνης

«Εάν αυτή την ενσωμάτωση Οδηγίας την έφερνε μια άλλη κυβέρνηση και ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ήταν στην αντιπολίτευση, θα γινόταν εδώ του Κουτρούλη ο γάμος! Θα ακούγαμε για καταπάτηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων, για τα προσωπικά δεδομένα, τις κάμερες, τα στοιχεία, τις ταυτότητες, ποιος τα κάνει, πού τα δίνουν, και μπλα, μπλα, μπλα, δημοκρατία, μπλα, μπλα μπλα, με εκλέξανε, που λέει και ο ποιητής», επισήμανε ο Γρηγόρης Ψαριανός, ως ειδικός αγορητής από το Ποτάμι κατά την ομιλία του στη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής, όπου συζητείτο η ενσωμάτωση Ευρωπαϊκής Οδηγίας, που αφορά στις υποχρεώσεις αερομεταφορέων σχετικά με τα αρχεία των επιβατών.

Ο βουλευτής της Β΄Αθηνών ξεκαθάρισε ότι το Ποτάμι επί της αρχής ψηφίζει και στηρίζει το Νομοσχέδιο. «Πραγματικά, η Δημοκρατία πρέπει να προστατευθεί. Να προστατευθεί και από τους ταξιδιώτες αλλά και από τους βολταδόρους εντός των πόλεων, εντός των πανεπιστημίων, εντός των δημοσίων υπηρεσιών, εντός των κρατικών κτιρίων και υπηρεσιών. Είναι αναγκαίο δηλαδή αυτό να γίνεται και σε άλλες περιστάσεις και όχι μόνο σε αεροπορικούς ταξιδιώτες. Διότι η Δημοκρατία υποφέρει και εδώ στην Ελλάδα κάθε μέρα από ανθρώπους που αγωνίζονται για μια καλύτερη Δημοκρατία και θέλουν απόψε να καταλύσουν την υπάρχουσα. Και οφείλουμε να δούμε, ποιοι και πώς συμπεριφέρονται με αντι-δημοκρατικούς τρόπους ανεξαρτήτως ποιες είναι οι πολιτικές τους καταβολές.

Η πρόληψη και όχι η προληπτική καταστολή, είναι ένα από τα εργαλεία που πρέπει να χρησιμοποιεί η δημοκρατία για να περιφρουρήσει τον εαυτό της. Μπορεί να είναι πάρα πολύ ανεκτική σε διαφόρων τύπων παραβατικότητες και συμπεριφορές, δημαγωγικές διατυπώσεις ή μισαλλόδοξα κηρύγματα, αλλά από ένα σημείο και μετά πρέπει να προασπίζει την δημοκρατική λειτουργία και να προφυλάσσει το ίδιο το πολίτευμα, εάν μιλάμε, βέβαια, για μια ευνομούμενη δημοκρατία και όχι για ένα ολοκληρωτικό καθεστώς», διευκρίνισε ο Γρηγόρης Ψαριανός

Δείτε το βίντεο της ομιλίας εδώ: