20 Νοεμβρίου, 2018

Να προσαχθούν στη δικαιοσύνη οι υπεύθυνοι για την κακοποίηση και το θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου

Επαναλαμβάνουμε το αίτημα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, όπως αποτυπώθηκε στο ψήφισμά του της 25ης Οκτωβρίου: «για πλήρη έρευνα προκειμένου να προσαχθούν στη δικαιοσύνη οι υπεύθυνοι για την κακοποίηση και το θάνατό του Ζακ Κωστόπουλου».

Ο ακτιβιστής ΛΟΑΤΚΙ Ζακ Κωστόπουλος κακοποιήθηκε, ξυλοκοπήθηκε, λιντσαρίστηκε βίαια στο κέντρο της Αθήνας. Τα πρωτόγονα αντανακλαστικά της κοινωνίας ξύπνησαν και η οικογένειά του είχε να αντιμετωπίσει όχι μόνο τη δολοφονία του ανθρώπου του, αλλά και τη δολοφονία του χαρακτήρα του. Στη μνήμη του κινητοποιήθηκαν δεκάδες σύλλογοι, οργανώσεις, κόμματα και πολίτες και το αίτημα για δίκαιη δίκη έφτασε μέχρι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Αυτήν την εβδομάδα, που το ΕΚ φιλοξενεί την Εβδομάδα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ζητούμε την αποκατάσταση της μνήμης του, στο όνομα της οικογένειάς του, στο όνομα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας.

Παρέμβαση σήμερα το πρωί στην Επιτροπή Πολιτικών Ελευθεριών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ύστερα από τις τοξικολογικές εξετάσεις, που ανέτρεψαν οριστικά και τη βολική για τα μέσα ενημέρωσης εικόνα του τοξικομανή και λίγες ώρες πριν βγει το ιατροδικαστικό πόρισμα για τον τραγικό τρόπο θανάτου του.

Ακολουθεί η σχετική ανάρτηση: 

Δείτε το σχετικό βίντεο: 

*Ο Μίλτος Κύρκος είναι ευρωβουλευτής με το Ποτάμι