10 Οκτωβρίου, 2017

«Η αναγνώριση των δικαιωμάτων του κάθε πολίτη, μονόδρομος για την Ελλάδα»

Παρέμβαση Γ. Αμυρά στην Ολομέλεια κατά τη συζήτηση του σχεδίου νόμου για τη νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού, κ. Αμυράς στην παρέμβασή του στην Ολομέλεια για το ν/σ της νομικής αναγνώρισης της ταυτότητας φύλου με παρρησία και ξεκάθαρα επιχειρήματα ανέδειξε την αυτονόητη δυνατότητα κάθε διεμφυλικού/ίντερσεξ ατόμου να διορθώσει την ταυτότητα του φύλου του.

Ο κ. Αμυράς ανέφερε ότι η αυτονόητη δυνατότητα καθορισμού της ταυτότητας του φύλου για κάθε πολίτη προβλέπεται ήδη από τη νομολογία των ελληνικών και ευρωπαϊκών δικαστηρίων, καθώς και από τις διεθνείς συμβάσεις του Ο.Η.Ε. και της ΕΣ.Δ.Α. για την προστασία των δικαιωμάτων του ανθρώπου, τις οποίες πρέπει να επικαλούμαστε για λόγους ουσίας και όχι απλά για τα προσχήματα.

Μάλιστα, παρέθεσε παραδείγματα από τη διεθνή εμπειρία από τον Καναδά μέχρι την Ινδία, που αποδεικνύουν ότι ο κάθε πολίτης πρέπει να μπορεί να προχωρήσει στην διόρθωση του φύλου του χωρίς χρονοτριβή και βασανιστικές διαδικασίες για την ψυχή και το σώμα του, προτείνοντας μάλιστα λύσεις για τη διόρθωση του φύλου στα δημόσια έγγραφα, που ήδη εφαρμόζονται.

Επίσης. ο κ. Αμυράς έκανε λόγο για την ανάγκη αναβάθμισης της ποιότητας του πολιτικού διαλόγου στη χώρα μας με το σεβασμό της κάθε άποψης και των επιχειρημάτων της, ενώ τέλος μίλησε για την κακοποίηση και τον αποκλεισμό, που υφίστανται τα διεμφυλικά άτομα και τόνισε ότι η αναγνώριση και η προστασία των δικαιωμάτων του κάθε πολίτη αποτελεί μονόδρομο για τη χώρα.

Δείτε το βίντεο της ομιλίας εδώ: