13 Οκτωβρίου, 2015

Ελλείψεις σε εκπαιδευτικούς και σχολικά βιβλία στο Λύκειο Καλαβρύτων του νομού Αχαΐας

Την έλλειψη σε εκπαιδευτικούς και σχολικά βιβλία στο λύκειο Καλαβρύτων «Ευσέβιος Κηπουρός» επισημαίνει με ερώτησή του προς τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ο βουλευτής του νομού Αχαΐας Ιάσονας Φωτήλας.

Ο βουλευτής τονίζει πως ένα μήνα μετά την έναρξη του σχολικού έτους, και παρά τις εξαγγελίες του Υπουργού για πλήρωση των κενών στα σχολεία της χώρας, οι μαθητές και οι μαθήτριες της Γ΄ τάξης του λυκείου Καλαβρύτων στερούνται εκπαιδευτικούς στα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα της οικονομίας και της βιολογίας, όπως επίσης βιβλία στα μαθήματα κατεύθυνσης της Γ΄ λυκείου. Ο βουλευτής ερωτά τον υπουργό σε ποιες ενέργειες θα προβεί για την κάλυψη των κενών και την προμήθεια βιβλίων καθώς και για το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης των άνω ενεργειών.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης:

Ερώτηση προς τον κ. Υπουργό Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων

Θέμα: Ελλείψεις σε εκπαιδευτικούς και σχολικά βιβλία στο Λύκειο Καλαβρύτων του νομού Αχαΐας

Η νέα σχολική χρονιά έχει ξεκινήσει εδώ και πάνω από ένα μήνα. Παρά τις εξαγγελίες του Υπουργού Παιδείας περί έγκαιρης κάλυψης των κενών σε εκπαιδευτικούς, πολλές σχολικές μονάδες ανά τη χώρα αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία τους εις βάρος της μάθησης και της μόρφωσης των μαθητών-μαθητριών.

Στο νομό Αχαΐας, και συγκεκριμένα στην ιστορική πόλη των Καλαβρύτων, στο Λύκειο «Ευσέβιος Κηπουρός», οι μαθητές και οι μαθήτριες της Γ΄ τάξης του Λυκείου που προετοιμάζονται για τις πανελλήνιες εξετάσεις, στερούνται καθηγητές πανελλαδικώς εξεταζομένων μαθημάτων στις ειδικότητες οικονομολόγων (0.9) και βιολόγων (ΠΕ 04.04), όπως επίσης και σχολικών βιβλίων.
Ενώ οι αρχές του δήμου Καλαβρύτων αλλά και του συλλόγου γονέων του Λυκείου έχουν επισημάνει το πρόβλημα, η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας δεν έχει προβεί στις κατάλληλες ενέργειες ώστε οι μαθητές και οι μαθήτριες να συνεχίσουν απρόσκοπτα την σχολική χρονιά.

Στο Ποτάμι είχαμε επισημάνει το πρόβλημα της μη έγκαιρης προετοιμασίας από μεριά του Υπουργείου Παιδείας για την πλήρωση των θέσεων σε εκπαιδευτικούς χωρίς να έχουν εισακουστεί οι προτροπές μας.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

  1.  Σε ποιες ενέργειες θα προβεί προκειμένου να καλυφθούν τα κενά σε εκπαιδευτικούς στο Λύκειο Καλαβρύτων;
  2. Σε ποιες ενέργειες θα προβεί προκειμένου να προμηθευτούν οι μαθητές και οι μαθήτριες του Λυκείου Καλαβρύτων τα απαραίτητα σχολικά βιβλία τους;
  3. Ποιο το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης των άνω ενεργειών;

Ο ερωτών βουλευτής

Ιάσονας Φωτήλας - Αχαΐας