28 Νοεμβρίου, 2018

Ευτυχώς που είμαστε στην Ευρωπαϊκή Ένωση και κάνουμε και τίποτα σωστό

Ομιλία Γρηγόρη Ψαριανού στην Ολομέλεια της Βουλής

«Σοβαροί κίνδυνοι τρομοκρατικών χτυπημάτων και εγκλημάτων δεν υπάρχουν μόνο με την αερομεταφορά επιβατών, αλλά και σε κάθε τύπο μετακίνησης. Κατά συνέπεια, ο περιορισμός της νομοθεσίας μόνο στις αεροπορικές μεταφορές αντιμετωπίζει αποσπασματικά και επί μέρους ένα μεγάλο πρόβλημα, το οποίο υπάρχει σε κάθε τύπο μετακίνησης. Θα έπρεπε λοιπόν να υπάρξει πρόβλεψη και για τις θαλάσσιες και τις χερσαίες μεταφορές», επεσήμανε ο ειδικός αγορητής από το ΠΟΤΑΜΙ Γρηγόρης Ψαριανός, κατά την ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής που επεξεργάζεται το σ/ν του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη «Υποχρεώσεις αερομεταφορέων σχετικά με τα αρχεία επιβατών - προσαρμογή της νομοθεσίας στην Οδηγία (ΕΕ) 2016 / 681».

«Αξιοσημείωτο, ωστόσο, είναι το γεγονός πως φέρνει αυτόν τον Νόμο, ενσωματώνοντας την σχετική Ευρωπαϊκή Οδηγία, ο ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος σε κάθε ανάλογη περίπτωση στο παρελθόν έσκιζε τα ιμάτιά του και ξερίζωνε τα μαλλιά του, λέγοντας πως όλα αυτά είναι παραβίαση προσωπικών δεδομένων και καταπάτηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ωρυόμενος “όχι στις κάμερες” και άλλα ηχηρά παρόμοια. Ως αντιπολίτευση ήταν πάντα αντίθετος και ποτέ δεν ψήφιζε παρόμοια νομοσχέδια, που τώρα τα φέρνει για ψήφιση με μεγάλη ευκολία επειδή τα επιβάλλουν οι εκβιαστές τοκογλύφοι από το εξωτερικό και οι ντόπιοι λακέδες τους», είπε καυτηριάζοντας την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ ο βουλευτής, ενώ διευκρίνισε πως ο ίδιος και το ΠΟΤΑΜΙ έχουν εμπιστοσύνη στην τήρηση των κανόνων και στην λειτουργία της ΕΕ και πιστεύουν πως οι έλεγχοι, η επεξεργασία των στοιχείων και η μεταβίβασή τους θα γίνεται με απόλυτο σεβασμό προς τους πολίτες και δεν θα συμβούν καταστάσεις όπως πολύωρες αναμονές ή άλλες μεγάλες ταλαιπωρίες επιβατών ούτε θα υπάρξει κακή χρήση των οδηγιών και των μεθόδων που να παραβιάζουν προσωπικού χαρακτήρα δεδομένα.

«Έχουμε εμπιστοσύνη στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Αισθανόμαστε τυχεροί που ανήκουμε σε αυτήν και στον σκληρό της πυρήνα και αυτό θα το επαναλαμβάνουμε σε κάθε ευκαιρία», τόνισε ο Γρηγόρης Ψαριανός, ενώ διευκρίνισε πως ως ΠΟΤΑΜΙ είναι θετικοί στο Σχέδιο Νόμου, διατηρώντας κάποιες επιφυλάξεις στα επιμέρους. «Ελπίζω βέβαια να μείνουμε στα της Οδηγίας και να μην κάνουμε, όπως συνηθίζουμε, μια δική μας “ελληνική διασκευή” αυτών των Οδηγιών», κατέληξε.

Δείτε το βίντεο της ομιλίας εδώ: