10 Οκτωβρίου, 2018

Στην πρόταση του Μίλτου Κύρκου “Άνεμος Ανανέωσης” απονεμήθηκε το βραβείο του ευρωπαίου Πολίτη 2018

Την υποψηφιότητα της συνεταιριστικής επιχείρησης είχε προτείνει ο ευρωβουλευτής του Ποταμιού

Η κοινωνική προσφορά δεν γνωρίζει σύνορα και αποτελεί βασική αξία στις σημερινές κοινωνίες και ειδικότερα στην Ελλάδα της κρίσης. Ο Άνεμος Ανανέωσης είναι μια συνεταιριστική επιχείρηση που έχει για μέλη της πολίτες ενεργούς σε περιβαλλοντικά και κοινωνικά θέματα. Στοχεύουν σε ένα καλύτερο αύριο με «όχημα» την περιβαλλοντική συνείδηση και την κοινωνική ευαισθησία όπως αναφέρει ο πρόεδρος της οργάνωσης Νίκος Χρυσόγελος.

Το Βραβείο του Ευρωπαίου Πολίτη θεσπίστηκε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο το 2008 και απονέμεται σε πολίτες ή ομάδες πολιτών, σωματεία ή οργανώσεις που προάγουν την αλληλοκατανόηση μεταξύ των ευρωπαίων πολιτών, και κάνουν πράξη τις αρχές και αξίες της Χάρτας των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στη φετινή διοργάνωση συμμετέχουν τρεις οργανώσεις από την Ελλάδα, που αν και δραστηριοποιούνται στην ελληνική επικράτεια κατάφεραν να εξασφαλίσουν την αναγνώριση σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Συγκεκριμένα οι ΜΚΟ «΄Άνεμος Ανανέωσης» η «Κιβωτός του Κόσμου» και «HOPEgenesis». Τους βραβευθέντες πρότειναν ο ευρωβουλευτής του Ποταμιού Μίλτος Κύρκος, ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Δημήτρης Παπαδημούλης και η ευρωβουλευτής Ελισσάβετ Βόζενμπεργκ-Βρυωνίδη. Οι βραβευθέντες συμμετέχουν στην τελετή απονομής που πραγματοποιήθηκε σήμερα στις Βρυξέλλες.

“Είναι σημαντικό ότι βραβεύεται η οργάνωση Άνεμος Ανανέωσης που προωθεί την κοινωνική και πράσινη οικονομία, την καινοτομία, την προστασία του περιβάλλοντος και τον διάλογο των πολιτισμών, και συνδέει τα θέματα της κοινωνικής συνοχής και της προστασίας του περιβάλλοντος με ένα μοντέλο υπεύθυνης και βιώσιμης οικονομίας.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Αντιπρόεδρο Δημήτρη Παπαδημούλη που κατάφερε να εξασφαλίσει και φέτος τρία βραβεία για την Ελλάδα.” δήλωσε ο ευρωβουλευτής Μίλτος Κύρκος