9 Μαΐου, 2019

Με λίγη κοινή προσπάθεια μπορούμε να δημιουργήσουμε μια καλύτερη Ευρώπη

Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής με το Ποτάμι, Νάσος Καραγεωργιάδης στην εκπομπή του ρ/σ Παραπολιτικά, "Κακά Κορίτσια"

“Η Ευρώπη σήμερα βάλλεται” υπογράμμισε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής με το Ποτάμι Νάσος Καραγεωργιάδης στον ρ/σ Παραπολιτικά. Συμπλήρωσε πως υπάρχει ένα οργανωμένο πρόγραμμα ώστε η Ευρώπη να πάψει να είναι ισχυρή και ενωμένη, με την αύξηση του λαϊκισμού προς την άκρα δεξιά να εκφράζεται όλο και περισσότερο σε όλες τις χώρες της Ευρώπης. "Το χειρότερο είναι πως υπάρχουν πλέον και διασπαστικές φωνές που προέρχονται έξω από την Ευρώπη", όπως «Το Κίνημα» του πρώην επικεφαλής επικοινωνιακής στρατηγικής του Προέδρου των ΗΠΑ Τραμπ, κ. Στηβ Μπάνον, το οποίο προσπαθεί να συγκεντρώσει όλους τους Ευρωπαίους λαϊκιστές κάτω από μια κοινή στέγη.

Ο Νάσος Καραγεωργιάδης τόνισε πως ο λαϊκισμός είναι εσωστρέφεια και η αύξησή του δεν οφείλεται μόνο στην δυσαρέσκεια του κόσμου απέναντι στο πολιτικό σύστημα. "Η προσπάθεια να προστατευτούμε περιχαρακωνόμενοι πίσω από σύνορα είναι μια τάση που έχει καταγραφεί και στο παρελθόν ως ασυνείδητη απάντηση απέναντι στα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε οι άνθρωποι". Ανέφερε πως όλα τα εθνικά δικαιώματα, όλες οι φωνές μπορούν να ακουστούν στην Ευρώπη, αρκεί να υπάρχουν οι άνθρωποι που είναι διατεθειμένοι να το κάνουν και να μιλήσουν για τα θέματα των χωρών τους μέσα όμως και από το Ευρωπαϊκό πρίσμα και ξεκαθάρισε πως "στο Ποτάμι θέλουμε μια Ευρώπη πιο κοντά στον άνθρωπο, πιο κοντά στον Πολίτη".

Τέλος, σημείωσε πως πρέπει να φροντίσουμε ώστε "τον κόσμο που έχουμε δανειστεί από τα παιδιά μας να τους τον επιστρέψουμε λίγο καλύτερο από ότι τον παραλάβαμε και αν όλοι βάλουμε λίγη προσπάθεια μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο αύριο, μια καλύτερη Ευρώπη".

Ακούστε το ηχητικό: