Για το θέμα του σχολικού εκφοβισμού μίλησε στην ολομέλεια της Βουλής ο γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας και βουλευτής επικρατείας του Ποταμιού Παναγιώτης Καρκατσούλης.
Για το θέμα του σχολικού εκφοβισμού μίλησε στην ολομέλεια της Βουλής ο γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας και βουλευτής επικρατείας του Ποταμιού Παναγιώτης Καρκατσούλης. Είπε ότι θα πρέπει να ξεκινήσουμε από την αξιολόγηση των πολιτικών που έχουν εφαρμοστεί κι εφαρμόζονται μέχρι τώρα γι' αυτό το θέμα από το ελληνικό κράτος. Υπάρχουν 7 συγκεκριμένες δομές που ασχολούνται μόνο με το θέμα της ενδοσχολικής βίας: Το προϊόν αυτών των δομών ποιό είναι? Πρέπει να δούμε τι έχουν κάνει μέχρι τώρα και πως το αξιολογούμε μέχρι τώρα. Να αξιολογήσουμε ποιές από αυτές τις δομές έχουν και ποιές δεν έχουν προστιθέμενη αξία. Κι αν έχουμε 7 δομές που ασχολούνται με το bullying, ποιος τις συντονίζει αυτές;
Επίσης, ως αποτέλεσμα του έργου που αφορά την ενδοσχολική βία, το οποίο υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ, έχουν οριστεί 39 περιφερειακοί συντονιστές για το θέμα. Να αξιολογήσουμε το έργο τους, έχοντας κατά νου πως μπορούμε να βελτιώσουμε το έργο που παράγουν αυτοί οι άνθρωποι. Να αξιολογήσουμε επίσης το θεσμικό πλαίσιο. Να εστιάσουμε στην ευρύτερη αξιολόγηση της πολιτικής - όχι μόνο στην αξιολόγηση των προσώπων. Τρεις Διευθύνσεις έχει το Υπουργείο Παιδείας, κι ένα τμήμα που ασχολούνται αποκλειστικά με το θέμα της ενδοσχολικής βίας. Τι έδωσαν αυτές οι δομές σε σχέση με το πρόβλημα για το οποίο συζητάμε σήμερα λοιπόν? Άρα προτείνω, είπε ο Παναγιώτης Καρκατσούλης, να κάνουμε πρώτα μια αποτίμηση των όσων ήδη έχουμε. Και εν συνεχεία να σχεδιάσουμε κάτι του οποίου η εφαρμογή θα είναι βατή. Να μην εξαντλείται η συζήτηση στη Βουλή σε ευχολόγια, κατέληξε ο Παναγιώτης Καρκατσούλης.
Δείτε το βίντεο της ομιλίας εδώ:
[youtube id="6pbzhyFc7eA"]
*Ο Παναγιώτης Καρκατσούλης είναι βουλευτής Επικρατείας
20 Ιουνίου 2015