23 Μαρτίου, 2017

To αυτογκόλ της ΕΡΤ!

Τοποθέτηση του κ. Αμυρά για την ΕΡΤ

Την αποκάλυψη, ότι για 5η συνεχόμενη φορά η ΕΡΤ απέτυχε να φτιάξει έναν αμερόληπτο διαγωνισμό για την αγορά 320 ψηφιακών πομπών, ώστε να αναπτύξει το δικό της δίκτυο και να απελευθερωθεί από την Digea εξοικονομώντας 1,9 εκ. ευρώ τον χρόνο, έκανε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού, Γιώργος Αμυράς, κατά τη σημερινή του ομιλία στην Ολομέλεια της Βουλής.

Σε λίγες ημέρες, εντός Απριλίου, η ΕΡΤ θα αναγκαστεί να προσφύγει και πάλι στην Digea ως τη μοναδική ψηφιακή πλατφόρμα που μπορεί να στεγάσει τις ΕΡΤ 1, ΕΡΤ 2 και ΕΡΤ 3.

Το Ελεγκτικό Συνέδριο διαπίστωσε σωρεία σφαλμάτων από πλευράς ΕΡΤ και δεν ενέκρινε την σύμβαση μεταξύ αυτής και της μειοδοτούσας εταιρίας. Το πρόβλημα εξελίσσεται σε ανεξέλεγκτο, καθώς όσο η ΕΡΤ δεν στήνει το δικό της ψηφιακό δίκτυο τόσο το ΕΣΡ δεν θα μπορεί να προχωρήσει σε αδειοδοτήσεις των καναλιών.

Ο κ. Αμυράς καυτηρίασε την κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, λέγοντας ότι «ενώ πριν το 2015 οι σημερινοί Υπουργοί είχαν αναγάγει σε επαναστατική σημαία την αδυναμία της ΕΡΤ να στήσει το δικό της ψηφιακό δίκτυο, σήμερα κάνουν την πάπια!».

Δείτε το βίντεο της παρέμβασης εδώ:

Σχετικά