23 Οκτωβρίου, 2018

Η ΥΕΝΕΡΤ σήμερα είναι το απόλυτο τσιφλίκι του Καλφαγιαννισμού

Ομιλία Γρ. Ψαριανού στη συζήτηση της Επίκαιρης Επερώτησης της ΝΔ για την ΕΡΤ

«Ελπίζω να μην κλείσει τους διακόπτες η ΔΕΗ, επειδή μιλάμε για την ΕΡΤ. Θα μιλήσουμε και για τη ΔΕΗ κάποια στιγμή».

Με τη φράση αυτή ξεκίνησε την χθεσινοβραδινή ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος από το Ποτάμι, Γρηγόρης Ψαριανός, με αφορμή μια στιγμιαία διακοπή ρεύματος που συνέβη, καθώς ανέβαινε στο βήμα, κατά τη συζήτηση της Επίκαιρης Επερώτησης της Νέας Δημοκρατίας για τα όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα στην ΕΡΤ.

Έχοντας εργαστεί επί είκοσι τέσσερα συναπτά έτη στα δημόσια και ιδιωτικά ραδιοτηλεοπτικά μέσα, ο Γρηγόρης Ψαριανός επεσήμανε πως σε ότι αφορά στη δημόσια ραδιοτηλεόραση, υπήρχαν βεβαίως διαχρονικά προβλήματα, καθώς καμία κυβέρνηση δεν επιχείρησε να ξεκαθαρίσει συναινετικά το ραδιοτηλεοπτικό τοπίο. Ωστόσο, σήμερα «αυτό το παράξενο πουλί που λέγεται ΕΡΤ δεν είναι ούτε όσο “δημοκρατική” ήταν η ΥΕΝΕΔ», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

«Πάντα υπήρχε ένας διαδρομισμός, ένα σούξου-μούξου, που βέβαια λέγαμε πως δεν μπορεί να συνεχιστεί η κατάσταση αυτή, με ένα ραδιοτηλεοπτικό τοπίο, που δεν είχε αδειοδοτηθεί. Φτάσαμε, ωστόσο, να μπουντρουμιάζουμε, κύριε Υπουργέ, στα ράντζα επί ένα μήνα τους υποψήφιους αγοραστές και να κάνουμε πλειστηριασμό για το ποιος θα δώσει τα πιο πολλά! Κι άλλος πήρε το πανελλαδικό τηλεοπτικό κανάλι με τριάντα, άλλος με εξηνταεφτά μέχρι που κατέρρευσε κι έτσι γυρίζουμε ξανά στα ίδια, τα γνωστά.

Μου κάνει πολύ μεγάλη εντύπωση πως σε ένα ελεύθερο δημοκρατικό, πλουραλιστικό, πολυφωνικό και ευνομούμενο κοινοβουλευτικό καθεστώς -δημοκρατικό ξαναλέω- έχουμε τηλεοράσεις που είναι το “ΤΑΣ” και το “ΝΟΒΟΣΤΙ”, όπου οι δημοσιογράφοι με σκληρές ερωτήσεις ρωτούν τους καλεσμένους ερωτήσεις τύπου “αυτή η υπέροχη Κυβέρνηση του λαού σας αρέσει πολύ, πάρα πολύ ή τρομερά πάρα πολύ;”.

Η… ΥΕΝΕΡΤ σήμερα είναι το απόλυτο τσιφλίκι του Καλφαγιαννισμού. Όπου μερικές φορές με έναν τρόπο πολύ έντονο προσπαθεί να υπερκεράσει τον κυβερνητισμό, τον κρατισμό και τις ιδεοληπτικές εμμονές της φιλοκυβερνητικής χειραγώγησής της και μάλιστα από τα πολύ αριστερότερα. Απορώ πώς ο Ρουβίκωνας άνοιξε γραφείο στη Φιλοσοφική και όχι… στην ΕΡΤ!

Νομίζω ότι όσοι παρακολουθούν αυτή τη σύντομη συζήτηση που κάνουμε για την ΕΡΤ, θα έχουν καταλάβει πολύ καλά περί τίνος πρόκειται. Παρόλο που χαίρονται να βλέπουν Πανιώνιος-Παναθηναϊκός που δεν θα μπορούσαν να το δουν αλλού. Γιατί βέβαια τα ιδιωτικά κανάλια, που είναι οι “μεγαλοκαρχαρίες του κεφαλαίου που πίνουν το αίμα του λαού με το μπουρί της σόμπας”, πλήρωσαν για τις ομάδες που πήραν τα δικαιώματα πολύ λιγότερα χρήματα από όσα πλήρωσε η ΕΡΤ για τις επτά ομάδες, τις οποίες αγόρασε με 52 εκατομμύρια! Αυτό βέβαια είναι άλλο θέμα. Και άλλο θέμα είναι οι καλεσμένοι της ΕΡΤ να είναι πάντα γλειφτρόνια της συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ ή της στήριξης προς τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ελπίζω η επόμενη κυβέρνηση, όποια και αν είναι, να μη μοιάζει καθόλου σε αυτό το μετασοβιετικό, παρανοϊκό σύστημα χειραγώγησης της κοινής γνώμης».

Δείτε το βίντεο της ομιλίας εδώ:

Σχετικά