21 Μαΐου, 2016

"Τα «άνθη του κακού» και το Υπερταμείο – «ηλεκτρική σκούπα»"

Με αναφορά σε πρόσφατη ομιλία του Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος είπε, ότι «…όταν οι πολιτικοί μας ηγέτες εκφράζουν περιφρόνηση για τους αριθμούς και τα γεγονότα, όταν δεν αναλαμβάνουν την ευθύνη για την διασπορά ψεμάτων ή για την επινόηση αναληθών στοιχείων..., οδηγούμαστε προς την παρακμή», ξεκίνησε την τοποθέτησή του στην Ολομέλεια της Βουλής για το πολυνομοσχέδιο ο αγορητής του Ποταμιού, Γιώργος Αμυράς.

Σε αυτόν τον δρόμο προς την παρακμή μάς οδηγεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, που βασίσθηκε σε ψέματα, μαγικές λύσεις, στην απόρριψη της λογικής και της πραγματικότητας. Η ευθύνη της σημερινής κυβέρνησης είναι τεράστια, γιατί επινόησε ανύπαρκτες λύσεις, δίχασε τον κόσμο και τελικά πρόδωσε τους πάντες, σημείωσε ο κ. Αμυράς, απαριθμώντας τα «άνθη του κακού», που δεν είναι άλλα από τις δεκάδες δηλώσεις και διαβεβαιώσεις των στελεχών των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ για μειώσεις φόρων και παροχές.

Ο βουλευτής του Ποταμιού χαρακτήρισε το Υπερταμείο ως ηλεκτρική σκούπα, που συλλέγει προς πώληση όλη την περιουσία του δημοσίου και κατέθεσε στα πρακτικά της Βουλής απόσπασμα του ν.4336/2015, γνωστότερο και ως μνημόνιο Τσίπρα – Καμμένου, που αναφέρεται στη συμφωνία μεταξύ ελληνικής κυβέρνησης και θεσμών για το Υπερταμείο, όπως ψηφίστηκε στις 14/8/15. Αυτό που ψηφίστηκε τότε, όριζε ότι το ταμείο θα βρίσκεται υπό την αποκλειστική διαχείριση του ελληνικού κράτους και ότι οι θεσμοί θα περιορίζονταν απλώς στην εποπτεία του ταμείου. Σήμερα, με το πολυνομοσχέδιο ο Υπουργός Οικονομικών διατηρεί μόνο δικαίωμα άρνησης σε προτεινόμενες αποκρατικοποιήσεις από το ταμείο. Ο Υπουργός δεν αποφασίζει πλέον ούτε το τίμημα της οιαδήποτε πώλησης, ούτε το χρόνο παραχώρησης οποιουδήποτε περιουσιακού στοιχείου του ελληνικού δημοσίου, ούτε καν το είδος της σύμβασης παραχώρησης, ενώ τέλος η διοίκηση του Ταμείου ορίζεται εμμέσως από τους θεσμούς και όχι από την ελληνική κυβέρνηση. Με άλλα λόγια, άλλο ψήφισε η Βουλή το καλοκαίρι κι άλλο ψηφίζει σήμερα!  

Δείτε το βίντεο της ομιλίας εδώ:

Γιώργος Αμυράς - Β' Αθήνας