20 Μαΐου, 2016

«Συνθηκολόγηση με κάτω τα χέρια»

Η θεσμοθέτηση της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), αλλά και η δημιουργία του Υπερταμείου με το νέο πολυνομοσχέδιο, αποτελεί τη συνθηκολόγηση της κυβέρνησης απέναντι στις απαιτήσεις των θεσμών. Τα παραπάνω ισχυρίστηκε ο βουλευτής του Ποταμιού, Γιώργος Αμυράς, κατά την δεύτερη ημέρα συνεδρίασης της Επιτροπής και επεσήμανε ότι η κανονιστική αρμοδιότητα χάραξης φορολογικής πολιτικής μεταφέρεται από την κυβέρνηση στον διοικητή της ΑΑΔΕ, ενώ από την άλλη πλευρά το Υπερταμείο θα μπορεί να αποφασίζει μόνο του, ποιες αποκρατικοποιήσεις θα προχωρούν, πώς θα γίνεται αυτή η διαδικασία αλλά και το τίμημα αυτών, με τον υπουργό να μην μπορεί να παρέμβει.

Ο αγορητής του Ποταμιού ζήτησε διευκρινήσεις από τον Αν. Υπουργό Περιβάλλοντος για τις ενδεχόμενες καθυστερήσεις, αλλά και τους κινδύνους μη ολοκλήρωσης του Κτηματολογίου, που θα προκύψουν από τις νέες διατάξεις για τους δασικούς χάρτες.

Τέλος, ο κ. Αμυράς, αναφερόμενος στον περίφημο «Κόφτη», τόνισε ότι η χώρα εμφανίζεται ως ειδική περίπτωση και απόκληρος συγγενής της Ευρώπης, μπαίνοντας για μια εικοσαετία σε μόνιμη εποπτεία.

Δείτε το βίντεο της ομιλίας εδώ:

Γιώργος Αμυράς - Β' Αθήνας