1 Νοεμβρίου, 2017

«Στα ζητήματα ανακύκλωσης είμαστε ακόμη στα δέντρα και τρώμε βελανίδια»

Ομιλία Γιώργου Αμυρά στην Ολομέλεια για την Ανακύκλωση

Ο Γιώργος Αμυράς στη σημερινή του παρέμβαση στην Ολομέλεια αναφέρθηκε στην ανάγκη να περάσουμε επιτέλους από τα λόγια στην πράξη στα ζητήματα της ανακύκλωσης.

Μάλιστα, κατέδειξε ότι η χρόνια ολιγωρία και αδιαφορία κυρίως των δήμων για τα ζητήματα της ανακύκλωσης έχει άμεσο αντίκτυπο, όχι μόνο στο φυσικό περιβάλλον, αλλά και βαρύ δημοσιονομικό κόστος για τους Έλληνες πολίτες, καθώς μόλις πέρυσι χρειάστηκε να καταβάλουμε το ιλιγγιώδες ποσό των 35 εκ. ευρώ για πρόστιμα για την λειτουργία παράνομων χωματερών στη χώρα μας.

Σε επίπεδο κοινωνίας, ο Γιώργος Αμυράς αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην περιβαλλοντική επιβάρυνση, που υφίσταται η περιοχή της πρωτεύουσας από τη λειτουργία παράνομων χυτηρίων και εγκαταστάσεων, μόλις πέντε λεπτά από το κέντρο της Αθήνας και στην ανάγκη ο Δήμος Αθηναίων, να μεριμνήσει άμεσα για τον έλεγχο της κατάστασης ανομίας, που έχει διαμορφωθεί στην περιοχή.

Τέλος, με την παράθεση παραδειγμάτων από την διεθνή εμπειρία, αλλά και της αμείλικτης αλήθειας των αριθμών, ο Γιώργος Αμυράς κάλεσε τους αρμόδιους φορείς να αναλάβουν άμεσα δράση, προκειμένου να καλυφθεί η μεγάλη απόσταση, που μας χωρίζει από τις υπόλοιπες ανεπτυγμένες χώρες στα ζητήματα της κατανάλωσης.