1 Νοεμβρίου, 2017

«Η έξοδος από τα μνημόνια, η "μητέρα των fake news" από τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ»

Ομιλία Γιώργου Αμυρά στη συζήτηση για το προσχέδιο του Προϋπολογισμού του 2018

Ο ισχυρισμός των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, ότι τον Αύγουστο του 2018 η χώρα βγαίνει από τα μνημόνια αποτελεί τη «μητέρα των fake news», είναι το μεγαλύτερο ψέμα, που μπορεί να ειπωθεί μπροστά σε έναν ταλαιπωρημένο λαό, αποκαμωμένο από τις ψεύτικες υποσχέσεις, που πίστεψε στις μαγικές λύσεις και εισέπραξε μνημόνια, ανέφερε ο γενικός εισηγητής από το Ποτάμι, Γιώργος Αμυράς, στη συζήτηση για το προσχέδιο για τον Προϋπολογισμό του 2018 στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής.

Τον Αύγουστο του 2018 το μνημόνιο τελειώνει, αλλά μόνο για τους δανειστές. Λήγει η υποχρέωσή τους να μας χρηματοδοτούν, και όπως διαπιστώνουμε από όλες τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, καμία χώρα δεν επιθυμεί να δώσει νέα δάνεια στην Ελλάδα.

Το μνημόνιο για τους πολίτες θα κλιμακωθεί από την 1η Ιανουαρίου του 2019, καθώς θα μειωθούν όλες οι συντάξεις κατά 18% και θα περικοπεί το αφορόλογητο στα 5.600 ευρώ, που σημαίνει ότι, όσοι σήμερα αμείβονται με 500 ευρώ μηνιαίως, θα πληρώσουν στην εφορία ένα μηνιάτικο το χρόνο.

Ο Γιώργος Αμυράς τόνισε, επίσης, ότι η Ελλάδα ξεμακραίνει από την υπόλοιπη Ευρώπη εξαιτίας των χαμηλών επιδόσεων της κυβέρνησης στην οικονομία και κάλεσε τους Υπουργούς Τσακαλώτο και Χουλιαράκη, όταν έρθει ο Αύγουστος του 2018 να πάρουν το υπόλοιπο υπουργικό συμβούλιο και να βγουν στους δρόμους, για να πανηγυρίσουν την υποτιθέμενη λήξη του μνημονίου Τσίπρα-Καμμένου, ώστε να δούμε πόσο θα γίνουν πιστευτοί από τους πολίτες.