11 Ιουνίου, 2015

Ρυθμίζεται το θέμα χορήγησης ειδικής άδειας σε αιρετούς υπαξιωματικούς των Ενόπλων Δυνάμεων μετά από παρέμβαση του Ποταμιού

Το χρονίζον θέμα χορήγησης ειδικής άδειας σε αιρετούς υπαξιωματικούς των Ενόπλων Δυνάμεων ρυθμίζει, μετά από γραπτή επερώτηση, που κατέθεσε ο βουλευτής Σερρών του «Ποταμιού» κ. Αλέξανδρος Χατζηδημητρίου, το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας στο υπό διαβούλευση Σχέδιο Νόμου με τίτλο «Ρύθμιση θεμάτων Μεταθέσεων Οπλιτών και Άλλες Διατάξεις».

Το χρονίζον θέμα χορήγησης ειδικής άδειας σε αιρετούς υπαξιωματικούς των Ενόπλων Δυνάμεων ρυθμίζει, μετά από γραπτή επερώτηση (αριθ. Πρωτ. 2255/05-05-2015) που κατέθεσε ο βουλευτής Σερρών του «Ποταμιού» κ. Αλέξανδρος Χατζηδημητρίου, το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας στο υπό διαβούλευση Σχέδιο Νόμου με τίτλο «Ρύθμιση θεμάτων Μεταθέσεων Οπλιτών και Άλλες Διατάξεις». Συγκεκριμένα, το εν λόγω σχέδιο νόμου στο Άρθρο 20 με τίτλο «Ειδική Άδεια αιρετών στρατιωτικών στην τοπική αυτοδιοίκηση» προβλέπει: «…Οι διατάξεις της παραγράφου 5 του άρθρου 93, καθώς και της παραγράφου 4 του άρθρου 182 του ν. 3852/2010 (Α’ 87) εφαρμόζονται και στο στρατιωτικό προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων», όπως δηλαδή ακριβώς είχε προτείνει το «Ποτάμι» στη σχετική επερώτηση.

Το «Ποτάμι», όντας το μοναδικό πραγματικό μεταρρυθμιστικό κίνημα, θα συνεχίσει με όλες του τις δυνάμεις να προωθεί και να προτείνει τις μεταρρυθμίσεις εκείνες που τόσο πολύ ανάγκη έχει η ελληνική κοινωνία στη κρίσιμη περίοδο που η χώρα μας διανύει.

Δείτε την ερώτηση εδώ.

*Ο Αλέξανδρος Χατζηδημητρίου είναι βουλευτής Σερρών

11 Ιουνίου 2015