17 Φεβρουαρίου, 2016

«Η Δημοκρατία και ο Κοινοβουλευτισμός πρέπει να αυτοπροστατευτούν»

Την άμεση τροποποίηση του Κανονισμού της Βουλής ζήτησε ο βουλευτής Ηρακλείου με το Ποτάμι, Σπύρος Δανέλλης, μετά τα όσα διαδραματίστηκαν, με πρωταίτιους τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής, Κασιδιάρη και Παππά, κατά τη διάρκεια κλειστής συνεδρίασης της Επιτροπής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής.

Την πιο προκλητική εμφάνιση της ΧΑ μέχρι σήμερα, με την κατάφωρη απαξίωση και παρακμή του κοινοβουλευτισμού, που συνεπάγονται οι συμπεριφορές των βουλευτών της, βίωσαν τα μέλη της εν λόγω διαρκούς Επιτροπής, κατά την ενημέρωση από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, σχετικά με το προσφυγικό ζήτημα και την συμμετοχή του ΝΑΤΟ στις επιχειρήσεις στο Αιγαίο.

Οι πρωτοφανείς ύβρεις προς τις Ένοπλες Δυνάμεις και το ρατσιστικό παραλήρημα των δύο βουλευτών της ΧΑ, είχαν σαν αποτέλεσμα την επέμβαση του Φρουράρχου της Βουλής, συνοδεία αστυνομικών, προκειμένου να αποσοβηθούν μεγαλύτερης έκτασης γεγονότα, μετά την οργισμένη αντίδραση βουλευτών του συνταγματικού τόξου.

Ο Σπύρος Δανέλλης αντέδρασε άμεσα, τοποθετούμενος κατά την συνεδρίαση και ζήτησε από τον Πρόεδρο της Βουλής την ανάληψη άμεσης πρωτοβουλίας, για την τροποποίηση του Κανονισμού της Βουλής, προκειμένου να αποφευχθούν παρόμοιες συμπεριφορές στο μέλλον.

«Οι σκαιές αυτές συμπεριφορές πρέπει να απαντηθούν από όλους. Δεν μπορούν να γίνονται πλέον ανεκτές. Απαιτείται τάχιστα τροποποίηση του Κανονισμού της Βουλής. Ο Κανονισμός είχε συνταχτεί σε ανύποπτο χρόνο και δεν είναι πλέον αποτελεσματικός, ειδικά μετά την είσοδο εκπροσώπων του νεοναζιστικού μορφώματος της ΧΑ, δυστυχώς, με εντολή μερίδας του Ελληνικού λαού».

Σπύρος Δανέλλης - Ηρακλείου