21 Οκτωβρίου, 2015

«Η κυβέρνηση, με τις 7 παρατάσεις που έδωσε, πρόσθεσε 13,5 εκ. ζημιές στον ΟΔΙΕ»

Παρέμβαση του Χάρη Θεοχάρη στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων στα πλαίσια της κύρωσης της σύμβασης παραχώρησης του ΟΔΙΕ.

«Έχουμε εδώ την κύρωση μιας σύμβασης την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ ο ίδιος σε πάρα πολλές δηλώσεις θεωρούσε ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας. Είναι, όμως, ίσως η σύμβαση η οποία συνάντησε τις λιγότερες αντιρρήσεις το προηγούμενο χρονικό διάστημα, πράγμα για το οποίο δεν ξέρω το λόγο», δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού, Χάρης Θεοχάρης, στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων στα πλαίσια της συζήτησης για την κύρωση της σύμβασης παραχώρησης του ΟΔΙΕ.

«Αυτό που κατάφερε η Κυβέρνηση με το να φέρει την κύρωση της σύμβασης τον Οκτώβριο αντί τον Ιανουάριο (δίνοντας 7 παρατάσεις στην λειτουργία της εταιρείας) είναι να προσθέσει 13,5 εκατομμύρια ζημιές στον ΟΔΙΕ. Το ποσό αυτό αντιστοιχεί στο ¼ του τιμήματος και πάνω από το μισό έσοδο από το 5ευρω στα νοσοκομεία που φέρνει ξανά αυτή η Κυβέρνηση», τόνισε. Ο Χάρης Θεοχάρης αναφέρθηκε σε τεχνικές πτυχές της σύμβασης επισημαίνοντας πως μόνο το 4,5 % των κερδών είναι τελικά έσοδο για το δημόσιο, ενώ εξέφρασε και τον προβληματισμό για το αν οι όροι πληρωμής όπως περιγράφονται στη σύμβαση συμπίπτουν με τα όσα περιλαμβάνονται στους όρους του διαγωνισμού. Ανέδειξε επίσης το ζήτημα δημιουργίας μονοπωλίου στον χώρο του στοιχήματος, ενώ τέλος ζήτησε από τον Υπουργό να τοποθετηθεί ως προς τα ζητήματα της εκκαθάρισης, τα χρέη του ΟΔΙΕ προς του Δήμους, τους εργαζόμενους και τη ΔΕΗ. Κατέληξε ότι η Κυβέρνηση παίρνει διαρκώς νέα μέτρα γιατί δεν μπορεί να είναι αποδοτική σε ζητήματα όπως οι αποκρατικοποιήσεις.

Δείτε το βίντεο της ομιλίας εδώ:

Χάρης Θεοχάρης - Β' Αθήνας