15 Ιουλίου, 2015

Ομιλία Αντιγόνης Λυμπεράκη στη συζήτηση για τα προαπαιτούμενα

Συνέχιση των ανισοτήτων του ασφαλιστικού συστήματος που φαίνονται στο άρθρο 29 όπου στην ρύθμιση μπαίνουν μόνο οι συνταξιούχοι του ΙΚΑ και ιδιαίτερα οι χαμηλοσυνταξιούχοι και ότι στα επικουρικά εξαιρούνται οι συνήθεις κατηγορίες: στρατιωτικοί, μετοχικό ταμείο, Τράπεζα Ελλάδος, Εθνική Τράπεζα και δημοσιογράφοι το οποίο είναι άδικο.

Η κ. Αντιγόνη Λυμπεράκη κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του Ποταμιού κατά την σημερινή της παρέμβαση στις επιτροπές κατά την επεξεργασία και εξέταση του σχεδίου νόμου «Επείγουσες ρυθμίσεις για τη διαπραγμάτευση και σύναψη συμφωνίας με τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης (Ε.Μ.Σ)» ανέφερε τέσσερα σημεία για την προτεινόμενη συμφωνία:

1. Είναι ηπιότερη δημοσιονομικά
2. Περιέχει εμπροσθοβαρές πακέτο επενδύσεων 35 δις
3. Αντιμετωπίζει άμεσα και μεσοπρόθεσμα την ρευστότητα των τραπεζών
4. Επανεξετάζει το χρέος στην πρώτη αξιολόγηση της συμφωνίας και υπό το πρίσμα της έκθεσης του ΔΝΤ, η οποία ήταν γνωστή στους Ευρωπαίους ηγέτες όταν γινόταν η συμφωνία

Ως προς το ασφαλιστικό, η βουλευτής υπογράμμισε ότι έχει πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Ανέφερε ως πλεονεκτήματα το τέλος των πρόωρων συντάξεων και την εξίσωση των εισφορών υγειονομικής περίθαλψης εργαζομένων και συνταξιούχων, που αίρει το βάρος από τους εργαζόμενους.

Τα μειονεκτήματα που ανέφερε η βουλευτής είναι η συνέχιση των ανισοτήτων του ασφαλιστικού συστήματος που φαίνονται στο άρθρο 29 όπου στην ρύθμιση μπαίνουν μόνο οι συνταξιούχοι του ΙΚΑ και ιδιαίτερα οι χαμηλοσυνταξιούχοι και ότι στα επικουρικά εξαιρούνται οι συνήθεις κατηγορίες: στρατιωτικοί, μετοχικό ταμείο, Τράπεζα Ελλάδος, Εθνική Τράπεζα και δημοσιογράφοι το οποίο είναι άδικο.

Δείτε το βίντεο της ομιλίας εδώ:

[youtube id="p9EG6yQcg6w"]

*Η Αντιγόνη Λυμπεράκη είναι βουλευτής Β' Αθήνας

15 Ιουλίου 2015