18 Μαΐου, 2017

Η κυβέρνηση επιχειρεί το σχέδιο «Καράκας»

Κανένα σπίτι στα χέρια ιδιοκτήτη και συσσίτια για το λαό

Την ρήση του Αμερικανού στοχαστή Μαρκ Τουέιν πως «είναι πάρα πολύ εύκολο να εξαπατήσεις τους ανθρώπους, αλλά είναι πάρα πολύ δύσκολο να τους πείσεις ότι κάποιος τους εξαπάτησε», ανέφερε ο βουλευτής Β’ Αθηνών με το Ποτάμι Γρηγόρης Ψαριανός, στην χθεσινή ομιλία του στη Βουλή, αργά το βράδυ, κατά την συζήτηση της επικείμενης ψήφισης του Πολυνομοσχεδίου με τα νέα μέτρα, εκφράζοντας την ελπίδα πως «οι σοφοί πολίτες αυτής της χώρας να έχουν καταλάβει ότι τους πουλήσατε παραμύθια και φύκια για μεταξωτές κορδέλες».

Ο βουλευτής από το Ποτάμι περιέγραψε την ανακολουθία λόγων και έργων καθώς και την τεράστια διαφορά στάσης που είχε ως αντιπολίτευση η σημερινή «Κυβέρνησης της λαϊκής δημοκρατίας του ψεκασμού», όπως την χαρακτήρισε:

«Εμείς είμαστε οι γερμανοτσολιάδες, οι Τσολάκογλου, οι Κουίσλιγκς - τα ξέρετε αυτά - κρεμάλες, στο Γουδί και τα ρέστα. Τώρα είναι η Κυβέρνηση της λαϊκής δημοκρατίας και του ψεκασμού των ΣΥΡΙΖΑΝεξΕΛ, οι οποίοι θα διορθώσουν όλα τα κακώς κείμενα όλης της περιόδου από τη Μεταπολίτευση έως σήμερα. Υπογράφουμε τα πάντα, τα πιο ανάλγητα, τα τρισάθλια, νεοφιλελεύθερα, κάνουμε περικοπές, εξοντώσεις, εκτελέσεις. Είμαστε οι άνθρωποι για όλες τις δουλειές. Ό,τι θέλετε από εμάς θα τα ζητάτε και εμείς θα τα ψηφίζουμε. Κάναμε πιρουέτες, ασκήσεις επί χόρτου, ασκήσεις εδάφους με την κορδέλα, πλάγιο ίππο. Βρίσαμε τη Μέρκελ λέγοντας «Go back» ή τον Σόιμπλε, το σόι του και τώρα λέμε ότι ο ένας είναι φωστήρας και η άλλη είναι μεγάλη ηγέτης. Τον «Ολανδρέου» που τον καταχεριάζαμε, μετά του χαϊδεύαμε την πλάτη και τώρα, επειδή «τον ήπιε» ο «Ολανδρέου», πάμε να το παίξουμε λίγο Μακρόν;»

Ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται το Ποτάμι να υπερψηφίσει ούτε τα μέτρα, ούτε τα δήθεν αντίμετρα αλλά ούτε και τα προαπαιτούμενα, παρόλο, όπως ανέφερε,ότι κάποια υπήρξαν στο παρελθόν και προτάσεις και του Ποταμιού. «Γιατί τα βάλατε τώρα όλα στο πακέτο του μεγάλου κόλπου, στο κόλπο γκρόσο, και τα μαστίγια και τα καρότα και τα προαπαιτούμενα; Γιατί; Αφού με μερικά από αυτά συμφωνούμε. Γιατί δεν τα φέρνατε τότε που τα προτείναμε ή γιατί δεν τα προτείνατε εσείς λίγο πιο πριν; Αναφέρομαι, για παράδειγμα, σε μείωση φορολογιών, φορολογικών συντελεστών ή σε διάφορα τέτοια πράγματα που είναι δίκαια και που είναι και αναπτυξιακά», είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Ψαριανός κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι επιχειρεί να κρατήσει την εξουσία με νύχια και με δόντια οικοδομώντας ένα δικό της πελατειακό σύστημα μέσω ρουσφετιών και διορισμών ημετέρων. «Πώς έγινε και τακτοποιήθηκαν εξήντα πέντε χιλιάδες άτομα στα δυόμισι χρόνια; Αυτοί που μπορεί να πέταγαν μάρμαρα, να έσπαγαν τη Μεγάλη Βρετανία, με κουκούλες να έσπαγαν τις τράπεζες και να έκαιγαν, τώρα μπορεί να είναι σοφέρ στα βουλευτικά αυτοκίνητα!».

Αναφορικά, τέλος, με τα δήθεν αντίμετρα και την κοινωνική ευαισθησία που «πουλάει» η κυβέρνηση, ο Γρηγόρης Ψαριανός είπε χαρακτηριστικά: «Υπάρχει το “σχέδιο Καράκας”, δηλαδή να φτωχοποιήσουμε τον λαό για να έχει μία συνεχή, διαρκή επαναστατική ζέση και να είναι σε μία επαναστατική εγρήγορση. Θα τον φτωχοποιήσουμε και θα του δίνουμε συσσίτια. Κανένα σπίτι στα χέρια ιδιοκτήτη και συσσίτια για τον λαό! Αυτό είναι το σχέδιο».