3 Νοεμβρίου, 2018

Xρειάζεται έμπνευση για να δούμε την πολιτική αλλιώς

Χαιρετισμός Αντιγόνης Λυμπεράκη στο 3ο συνέδριο του Ποταμιού

Διαβάστε την ομιλία εδώ:

Κυρίες και κύριοι, φίλες και φίλοι, αγαπητοί και αγαπητές προσκεκλημένοι. Έχω τη μεγάλη χαρά να σας καλωσορίσω στο ανοιχτό συνέδριο του Ποταμιού. Ένα συνέδριο αλλιώτικο γιατί βλέπουμε την πολιτική αλλιώς. Είναι ένα συνέδριο ανοιχτό, είναι αλλιώς ανοιχτό. Ένας στους τρεις συνέδρους έρχεται για πρώτη φορά και συμπορεύεται μαζί μας είτε είναι άτομο, είτε είναι κίνηση, είναι ένα συνέδριο πράσινο, γιατί όχι μόνο δεν χρησιμοποιούμε υλικά πλαστικά και επιμένουμε στα ανακυκλωμένα και στα ανακυκλώσιμα, αλλά έχουμε και πράσινη πνοή στις πολιτικές μας.

Είναι ένα συνέδριο ευθύνης γιατί δεν μασάμε τα λόγια μας και μένουμε πιστοί στις θέσεις μας εάν νομίζουμε ότι είναι για το καλό της χώρας, ακόμα και εάν δεν είναι για το καλό το δικό μας. Είναι ένα συνέδριο ηλεκτρονικό. Όχι μόνο ψηφίζουμε ηλεκτρονικά, αλλά συμμετέχουν και σύνεδροι και το παρακολουθούν από επτά χώρες.

Τέλος είναι ένα συνέδριο έμπνευσης γιατί χρειάζεται έμπνευση για να δούμε την πολιτική αλλιώς. Και πολιτική αλλιώς σημαίνει ότι λέμε καινούργια και χρήσιμα πράγματα που ακουμπάνε στα θέλω, τα αυτονόητα θέλω της καθεμιάς και του καθενός.

Θα ήθελα λοιπόν αφού σας πω ότι νιώθω σαν το σπίτι μου γιατί τελικά το θερμόμετρο για το εάν ανήκει κανείς στο σωστό κόμμα είναι όχι να είναι ανάμεσα σε ανθρώπους που έχουν ακριβώς τις ίδιες απόψεις, αλλά ανάμεσα σε ανθρώπους που κοιτάνε με τον ίδιο τρόπο μπροστά.

Εμείς ταιριάζουμε σε αυτά που δεν είμαστε. Δεν είμαστε δημαγωγοί. Δεν είμαστε δειλοί. Δεν είμαστε ιδιοτελείς. Αναζητούμε το καλύτερο. Είμαστε φιλελεύθεροι αλλιώς.

Θα ήθελα στο πλαίσιο του διαφορετικού, του πόσο αλλιώς είναι η πολιτική αν πατάει στα θέλω της καθεμιάς και του καθενός, να σας παρουσιάσω πρώτα ένα πολύ σύντομο αποτέλεσμα της καμπάνιας μας.

Νομίζω ότι είναι ένας άλλος τρόπος να δει τα πράγματα κανείς γιατί πολιτική δεν είναι κάτι κάπου αλλού, είναι πρώτα κάτι εδώ και εδώ. Και αυτό θα το παρακολουθήσουμε. Ευχαριστώ.

Δείτε το βίντεο εδώ:

Αυτή η καμπάνια ήταν μόνο η αρχή. Δεν τελειώνει. Δεν είναι πυροτέχνημα. Είναι ένα project που συνεχίζεται. Σας καλώ όλες και όλους να φωτογραφίζετε το δικό σας θέλω οποιαδήποτε ώρα της μέρας και της νύχτας και να μας το στέλνετε στο potami.gr. Είναι η δική σας φωνή. Είναι η δική μας δύναμη.

Και πριν περάσουμε στο επόμενο που όλοι περιμένετε, θα μου επιτρέψτε για τις ιδέες μας και για τις πολιτικές μας απόψεις να παραφράσω το Λεονάρτο Ντα Βίντσι όταν μιλούσε για την τέχνη.

Εμείς λοιπόν, στην δική μου παράφραση, τις πολιτικές μας ιδέες δεν κινδυνεύουμε να τις δούμε να εξαντλούνται, να ξεπερνιούνται, να ξεθυμαίνουν. Οι ιδέες μας κινδυνεύουν μόνο εάν τις εγκαταλείψουμε εμείς. Και με αυτή την άποψη θα ήθελα να καλωσορίσω τον αρχηγό μας, το Σταύρο Θεοδωράκη για να κάνει το πολιτικό άνοιγμα του συνεδρίου.