11 Νοεμβρίου, 2015

«Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα κόμμα Δρ. Τζέκυλ και κ. Χάιντ»

Δηλώσεις έκανε στην δευτερολογία του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού Σπύρος Δανέλλης

Ο βουλευτής Ηρακλείου μίλησε σχετικά με το «σχιζοφρενικό» κάλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ προς τους εργαζομένους για μαζική συμμετοχή στην αυριανή απεργία (12/11/2015), καθώς και τον τρόπο με τον οποίο η κυβέρνηση χειρίζεται τις καταγγελίες του πρώην Υπουργού της κ. Πανούση.

Δείτε το βίντεο της δευτερολογίας εδώ:

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της δευτερομιλίας του κ. Δανέλλη:

Δύο κουβέντες μονάχα σε σχέση με τις παρατηρήσεις του καλού συναδέλφου του κ. Μαντά. Έχουμε συμβιβαστεί στην ιδέα πως ζούμε σε σουρεαλιστικούς καιρούς. Όμως, πιστεύω πως προσκρούει βάναυσα στον ορθό λόγο και πιστεύω πως είναι κυνικά υποκριτικό να θεωρούμε φυσιολογικό το κυβερνόν κόμμα να καλεί την κοινωνία σε διαδηλώσεις αντιπαράθεσης με την κυβερνητική πολιτική, της κυβέρνησης που το ίδιο στηρίζει. Επειδή όμως, οι καιροί είναι ιδιαίτερα δύσκολοι και όλοι θα έπρεπε να είμαστε σοφότεροι και πολύ σοβαρότεροι, νομίζω πως ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να αναθεωρήσει τέτοιου είδους προσεγγίσεις της πραγματικότητας και μιλώντας τη γλώσσα αλήθειας στην κοινωνία και επιδιώκοντας την πραγματική συνεννόηση και συναίνεση με τα άλλα κόμματα, να προσπαθήσει να ανιχνεύσει το δρόμο της αλήθειας και της εξόδου από την κρίση που μαστίζει την κοινωνίας μας.

Δεύτερο ζήτημα - επειδή είναι όντως πολύ λεπτό και σοβαρό – είδατε ότι δεν έκανα καμία αναφορά στο αστυνομικό μέρος της υπόθεσης. Εξάλλου δυστυχώς, αυτό έχει επιλέξει η κυβέρνηση να κάνει, αν και αυτό αποδεικνύει η κουστωδία η κυβερνητική που οδηγήθηκε στον Άρειο Πάγο σήμερα και πήγε να υποβάλλει μήνυση στον τέως Υπουργό της κυβέρνησής σας, προκειμένου να τον φιμώσει. Δεν είναι εκεί το ζήτημα. Το ζήτημα είναι εξαιρετικά σοβαρό. Είπα λίγο πριν ότι δεν μπορεί να φλερτάρει η αριστερά με οποιονδήποτε τρόπο ή να ανέχεται φλερτ με τον υπόκοσμο ή με την τρομοκρατία, είτε αυτό συμβαίνει λόγω αφέλειας, είτε λόγω ιδεοληψίας κάποιων, είτε συμβαίνει ακόμη χειρότερα από μικροκομματικούς υπολογισμούς.

Νομίζω ότι δεν είναι δυνατόν να αποδεχόμαστε γιατί είναι γεγονότα που δεν έχουν διαψευστεί. Ο κ. Πρωθυπουργός θα έπρεπε άμεσα να είχε κάνει τις δηλώσεις διάψευσης τέτοιων γεγονότων και το Υπουργείο Δικαιοσύνης να φαίνεται ότι ανοιχτά παζαρεύει νομοσχέδια με υπόκοσμο και με τρομοκρατία.

Ευχαριστώ.

Σπύρος Δανέλλης - Ηρακλείου

Σχετικά