12 Ιουνίου, 2015

O Παναγιώτης Λαφαζάνης δεν είναι σε θέση ν' ανακοινώσει συγκεκριμένο πρόγραμμα για τα φωτοβολταϊκά στέγης

Καμία συγκεκριμένη λύση για την αποκατάσταση της αδικίας που συντελείται εδώ και χρόνια εις βάρος των μικροϊδιοκτητών φωτοβολταϊκών στέγης δε διαθέτει αυτή τη στιγμή το αρμόδιο Υπουργείο. «Δεν είμαι σε θέση να ανακοινώσω συγκεκριμένο πρόγραμμα για την αποκατάσταση της αδικίας των οικιακών φωτοβολταϊκών στέγης», παραδέχθηκε ο Υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Β΄ Πειραιά, Νίκου Ορφανού.

Καμία συγκεκριμένη λύση για την αποκατάσταση της αδικίας που συντελείται εδώ και χρόνια εις βάρος των μικροϊδιοκτητών φωτοβολταϊκών στέγης δε διαθέτει αυτή τη στιγμή το αρμόδιο Υπουργείο. «Δεν είμαι σε θέση να ανακοινώσω συγκεκριμένο πρόγραμμα για την αποκατάσταση της αδικίας των οικιακών φωτοβολταϊκών στέγης», παραδέχθηκε ο Υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Β΄ Πειραιά, Νίκου Ορφανού. Ο υπουργός αναγνώρισε ότι το πρόβλημα είναι υπαρκτό, αποδίδοντας την ευθύνη στις μνημονιακές πολιτικές των προηγούμενων κυβερνήσεων, δηλώνοντας ουσιαστικά αδυναμία να δώσει έστω και προσωρινή λύση σε ένα τόσο σοβαρό ζήτημα. Παρ’ όλα αυτά, εξέφρασε την ελπίδα ότι θα μπορέσει να έχει καταλήξει σε κάποιες αποφάσεις προς το τέλος του καλοκαιριού.

Η απάντηση του κυρίου Λαφαζάνη έρχεται σε αντίθεση με τα όσα είχε υποσχεθεί στους εκπροσώπους των οικιακών φωτοβολταικών, τον περασμένο Μάρτιο, όταν δεσμεύθηκε ότι σε έναν μήνα θα είχε ολοκληρωμένο σχέδιο για τη διευθέτηση των στρεβλώσεων του Ειδικού Λογαριασμού ΑΠΕ.

Ο κύριος Ορφανός υπογράμμισε, ότι η αιτία του προβλήματος δεν είναι μόνο οι μνημονιακές πολιτικές αλλά η έλλειψη σχεδιασμού και προοπτικής και επέμεινε ότι θα μπορούσαν να γίνουν παρεμβάσεις με φοροελαφρύνσεις και άλλες διευκολύνσεις για να ανακουφιστούν οι οικογένειες που αντιμετωπίζουν σοβαρό οικονομικό πρόβλημα. Για άλλη μια φορά, η κυβέρνηση σηκώνει τα χέρια ψηλά, σε προβλήματα που προεκλογικά είχε υποσχεθεί ότι θα έλυνε αμέσως μετά την ανάληψη της εξουσίας. Δυστυχώς, η απόδοση και μετάθεση ευθυνών σε άλλους, τείνει να γίνει ο κανόνας στην άσκηση εξουσίας από την κυβέρνηση, αναβάλλοντας την επίλυση των καθημερινών προβλημάτων των πολιτών που βρίσκονται σε απόγνωση.

Δείτε το βίντεο της συζήτησης εδώ:

[youtube id="TdmwU3Al3nM"]

*Ο Νίκος Ορφανός είναι βουλευτής Β' Πειραιά

12 Ιουνίου 2015

Σχετικά