23 Αυγούστου, 2015

Παράταση υποβολής δήλωσης για τους αγρότες με φωτοβολταικά

Με ερώτησή του προς το Υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ο βουλευτής του Ποταμιού Κ.Χαρακίδης υπενθυμίζει τη δέσμευση της κυβέρνησης για την προώθηση σχετικής ρύθμισης, με την οποία θα δίνεται παράταση στην υποβολή της δήλωσης των κατ’επαγγελματία αγροτών που διαθέτουν φωτοβολταικά.

Όπως επισημαίνει ο βουλευτής, παρόλες τις εξαγγελίες, μέχρι σήμερα δεν υπάρχει καμία εξέλιξη, με αποτέλεσμα εκατοντάδες αγρότες να μην μπορούν να πληρωθούν, επειδή δεν έχουν υποβάλει τη δήλωση, αφού το ηλεκτρονικό σύστημα παραμένει κλειστό.

Ο κ.Χαρακίδης ρωτά τον αρμόδιο Υπουργό πότε θα κατατεθεί η σχετική ρύθμιση για την παράταση της υποβολής των εν λόγω δηλώσεων.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης:

Προς τον Υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας
Θέμα: Παράταση δήλωσης αγροτικής ιδιότητας

Σύμφωνα με το Ν.4254/2014, οι επαγγελματίες αγρότες, που διαθέτουν φωτοβολταικά συστήματα, υποβάλλουν στον ΛΑΓΗΕ δηλώσεις με την ιδιότητά τους, προκειμένου να τύχουν των ρυθμίσεων και της αποζημίωσης των κατ’επάγγελμα αγροτών. Το αρμόδιο Υπουργείο έχει δεσμευθεί εδώ και καιρό ότι θα υποβάλει ρύθμιση, με την οποία θα δίνεται παράταση στην υποβολή της σχετικής δήλωσης. Παρόλες τις εξαγγελίες όμως, μέχρι σήμερα δεν υπάρχει καμία εξέλιξη, με αποτέλεσμα εκατοντάδες αγρότες να μην μπορούν να πληρωθούν, επειδή δεν έχουν κάνει την δήλωση, αφού το ηλεκτρονικό σύστημα παραμένει κλειστό.

Με βάση τα παραπάνω ερωτάται ο Υπουργός πότε θα κατατεθεί η σχετική ρύθμιση για την παράταση της υποβολής των εν λόγω δηλώσεων;

Ο ερωτών βουλευτής
Κυριάκος Χαρακίδης - Δράμας

20 Αυγούστου 2015