31 Μαρτίου, 2017

«Να επαναφέρουμε ένα είδος μαθήματος Αγωγής του Πολίτη στα σχολεία»

Παρέμβαση του Γρ. Ψαριανού κατά τη συνεδρίαση της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Οδικής Ασφάλειας

Την επαναφορά του μαθήματος της Αγωγής του Πολίτη με άλλη κατεύθυνση και άλλο περιεχόμενο από το πάλαι ποτέ γνωστό μάθημα, πρότεινε σε παρέμβασή του στην συνεδρίαση της Επιτροπής Οδικής Ασφάλειας της Βουλής ο βουλευτής Β΄ Αθηνών με το Ποτάμι, Γρηγόρης Ψαριανός.

Με αφορμή τη συζήτηση στην επιτροπή για μια διαφορετική προσέγγιση και πρόταση για τα διπλώματα οδήγησης, σημείωσε το γεγονός ότι η οδική ασφάλεια είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την ατομική συμπεριφορά του πολίτη, από τα πρώτα κιόλας χρόνια της ζωής του.

«Στο σχολείο κάποτε, με εντελώς άλλο, «ανατριχιαστικό» περιεχόμενο, που δεν θα ήθελα να το θυμάμαι, υπήρχε το μάθημα της «Αγωγής του Πολίτου». Εκτιμώ ότι πρέπει να επανέλθει στα σχολεία μας ένα τέτοιο μάθημα , Αγωγής του Πολίτη, με τελείως διαφορετικό, ωστόσο, περιεχόμενο. Και κάτι τέτοιο δεν θα αφορούσε μόνο την οδική συμπεριφορά ή την οδήγηση. Θα αφορούσε θέματα συμπεριφοράς συνολικότερα: στη δουλειά, στο σχολείο, στη Βουλή, οπουδήποτε. Άλλωστε, πρόκειται για θέματα ανθρωπίνων σχέσεων και στάσης απέναντι και στον εαυτό μας και στους συμπολίτες μας», είπε χαρακτηριστικά.