18 Μαΐου, 2016

Μόνο 31 από τα 92 οχήματα θα παραδοθούν στην Πυροσβεστική

Πρόληψη και καλύτερο συντονισμό εθελοντών και τοπικής αυτοδιοίκησης για τις δασικές πυρκαγιές ζήτησε ο Γιώργος Αμυράς.

Είναι κατάντια για τη χώρα, το γεγονός ότι για να γίνουν οι δασικοί χάρτες και να προχωρήσει το Κτηματολόγιο, χρειάστηκε η πίεση της Τρόικας. Θα έπρεπε από μόνοι μας να είχαμε ολοκληρώσει τη χαρτογράφηση της δασικής γης, ενισχύοντας με αυτόν τον τρόπο την προστασία των δασών από καταπατήσεις, εμπρησμούς και λαθροϋλοτόμηση, επεσήμανε ο βουλευτής Β΄ Αθήνας με το Ποτάμι, Γιώργος Αμυράς, σε συνεδρίαση της Επιτροπής Περιβάλλοντος.

Ο βουλευτής του Ποταμιού τόνισε τη σημασία της πρόληψης για τις δασικές πυρκαγιές και κυρίως του σωστού συντονισμού εθελοντών και τοπικών κοινωνιών και κατέθεσε πρόταση για αξιοποίηση μέρους των κονδυλίων του ΔΕΔΔΗΕ (Διαχειριστής του Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας) για υπογειοποίηση μέρους του εναέριου δικτύου της ΔΕΗ, το οποίο ευθύνεται για πολλές πυρκαγιές, πρόταση με την οποία συμφώνησε και ο υπαρχηγός της Πυροσβεστικής κ. Α. Σερεντέλλος.

Τέλος, σε ερώτηση του κ. Αμυρά, σχετικά με τη προμήθεια από την Πυροσβεστική εντός του 2016 συνολικά 92 οχημάτων, ο υπαρχηγός του Π.Σ. απάντησε ότι αυτό δεν θα είναι τελικά εφικτό και θα παραδοθούν μόνο 31.

Δείτε το βίντεο της ομιλίας εδώ:

Γιώργος Αμυράς - Β' Αθήνας