23 Μαρτίου, 2016

«Με αποσπάσεις δημοσίων υπαλλήλων αντικαθίστανται στελέχη-υπάλληλοι της Βουλής;»

Επιστολή προς τον Πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση, απέστειλαν οι βουλευτές με το Ποτάμι, Γρηγόρης Ψαριανός, Γιώργος Αμυράς και Σπύρος Δανέλλης.

Η επιστολή αυτή έρχεται σε συνέχεια της από 8/3/2016 επιστολής του Γρηγόρη Ψαριανού, στην οποία υπήρχε αναφορά στην ξαφνική αντικατάσταση του διευθυντή της Υπηρεσίας για τα πόθεν έσχες της Βουλής με αποσπασμένο υπάλληλο από το Υπουργείο Οικονομικών.

Στην επιστολή εκείνη ζητήθηκε από τον Πρόεδρο της Βουλής να απαντήσει για τους λόγους της ξαφνικής απομάκρυνσης, καθώς και γιατί ο απερχόμενος διευθυντής της Υπηρεσίας δεν αντικαταστάθηκε από κάποιο άλλο στέλεχος της Βουλής, αλλά αποσπάστηκε για την θέση υπάλληλος από το Υπουργείο Οικονομικών.

Αντί άλλης απάντησης από τον κ. Βούτση, ήρθε η πληροφορία ότι επίκειται και νέα αντικατάσταση στελέχους της Βουλής, της διευθύντριας του λογιστηρίου, και πάλι με απόσπαση υπαλλήλου από κάποια άλλη υπηρεσία του Δημοσίου και συγκεκριμένα από Δ.Ο.Υ. και όχι με κάποιο άλλο στέλεχος της Βουλής.

Οι βουλευτές του Ποταμιού ρωτάνε εκ νέου τον κο Βούτση, αν αληθεύει το γεγονός της δεύτερης αντικατάστασης και αν θα υπάρξουν πολλές ακόμη απομακρύνσεις διευθυντικών ή άλλων στελεχών της βουλής και αντικατάσταση τους με αποσπάσεις από άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου.

Ακολουθεί ολόκληρο το κείμενο της επιστολής:

Προς
τον Πρόεδρο της Βουλής
κύριο Νίκο Βούτση:

Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,

Η παρούσα αποτελεί συνέχεια της από 8/3/2016 επιστολής μας με θέμα την συνεχιζόμενη καθυστέρηση της δημοσιοποίησης των δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης των βουλευτών και την ξαφνική αντικατάσταση, με απόφασή σας, του διευθυντή της Υπηρεσίας για τα πόθεν έσχες της Βουλής με αποσπασμένο υπάλληλο από το Υπουργείο Οικονομικών,

Με την επιστολή μας εκείνη ζητούσαμε να πληροφορηθούμε τόσο τους λόγους της ξαφνικής απομάκρυνσης καθώς και γιατί ο απερχόμενος διευθυντής της Υπηρεσίας δεν αντικαταστάθηκε από κάποιο άλλο στέλεχος της Βουλής αλλά αποσπάστηκε για την θέση υπάλληλος από το Υπουργείο Οικονομικών.

Αντί άλλης απάντησης, πληροφορούμαστε σήμερα ότι προχωρήσατε και σε νέα αντικατάσταση στελέχους της Βουλής, της διευθύντριας του λογιστηρίου, και πάλι με απόσπαση υπαλλήλου από κάποια άλλη υπηρεσία του Δημοσίου και συγκεκριμένα από Δ.Ο.Υ. και όχι με κάποιο άλλο στέλεχος της Βουλής.

Κατόπιν τούτου ερωτάται ο Πρόεδρος της Βουλής:

 • Είναι αληθές το γεγονός της αντικατάστασης της Διευθύντριας του Λογιστηρίου της Βουλής;
 • Ποιοι λόγοι σας επιβάλλουν τη συγκεκριμένη μέθοδο της απόσπασης Δημοσίων Υπαλλήλων για την αντικατάσταση στελεχών-υπαλλήλων της Βουλής;
 • Θα προχωρήσετε σε πολλές ακόμη απομακρύνσεις διευθυντικών ή άλλων στελεχών της βουλής και αντικατάσταση αυτών με αποσπάσεις από άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου;
 • Με εκτίμηση,
  οι βουλευτές
  Γρηγόρης Ψαριανός - Β’ Αθηνών
  Γιώργος Αμυράς - Β’ Αθηνών
  Σπύρος Δανέλλης – Ηρακλείου