4 Αυγούστου, 2016

Λέμε ΝΑΙ στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, λέμε ΝΑΙ στην Αειφόρο Ανάπτυξη!

Το νομοσχέδιο για την στήριξη σταθμών ηλεκτρικής ενέργειας από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ), κάνει ένα βήμα μπροστά, όμως έχουμε ακόμα πολύ δρόμο μπροστά μας για να φτάσουμε το επίπεδο των υπολοίπων χωρών της Ευρώπης.

Ο ειδικός αγορητής του Ποταμιού Γιώργος Αμυράς κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην Ολομέλεια της Βουλής τόνισε ότι δεν πρέπει να χαθεί άλλη ευκαιρία για τα ενεργειακά. Θα πρέπει να κινηθούμε με στόχους την εξοικονόμηση ενέργειας, τη διασύνδεση των νησιών και τη συνεχή αύξηση των ΑΠΕ με παράλληλη σταδιακή μείωση των λιγνιτικών μονάδων παραγωγής ενέργειας.

Για το θέμα της δημιουργίας του τεμένους, ο κ. Αμυράς έκανε λόγο για πολιτικό σουρεαλισμό καθώς ο κ. Καμμένος ως Υπουργός Εθνικής Άμυνας από την μία δεν ανατρέπει την παραχώρηση της έκτασης από το Πολεμικό Ναυτικό για την δημιουργία του τεμένους και από την άλλη ως αρχηγός των Ανεξάρτητων Ελλήνων δεν ψηφίζει το άρθρο για την δημιουργία του. Ο βουλευτής του Ποταμιού επεσήμανε ότι «η ελληνική Δημοκρατία δεν φοβάται κανένα τζαμί!» και διερωτήθηκε «πως μπορεί κάποιος να θεωρεί έναν χώρο λατρείας, χωρητικότητας 300 ατόμων και 30 θέσεων πάρκινγκ ότι αποτελεί κίνδυνο».

Τέλος, ο κ. Αμυράς επεσήμανε ότι δεν μπορεί κανείς από το βήμα της Βουλής να υμνεί δικτατορικά καθεστώτα όπως αυτό του Μεταξά. Ανήμερα της 4ης Αυγούστου, η Δημοκρατία είναι πιο ισχυρή από ποτέ γιατί μια ημέρα σαν αυτή μπορεί να αποφασίζει και για τις ΑΠΕ αλλά και για τη δημιουργία ενός θρησκευτικού χώρου λατρείας για κάποιον που δεν είναι Χριστιανός Ορθόδοξος.

Δείτε το βίντεο: