25 Απριλίου, 2018

«Όμηρος του αρχείου και της πραγματικότητας η κυβέρνηση»

Παρέμβαση του Γιώργου Αμυρά στην Ολομέλεια κατά την ψήφιση του νομοσχεδίου για την πώληση των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ

«Το νομοσχέδιο για την πώληση των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ θα το ψηφίσετε μόνοι σας, εσείς και οι ΑΝΕΛ. Όταν οι άλλες χώρες έχουν στραφεί πλήρως στις φθηνότερες και αποδοτικότερες πολιτικές απεξάρτησης από το λιγνίτη και τα ορυκτά καύσιμα γενικά, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ δεσμεύει την ενεργειακή πολιτική της χώρας στην πανάκριβη και περιβαλλοντικά επιζήμια επιλογή του λιγνίτη για τα επόμενα χρόνια. Δυστυχώς, οι πολίτες θα κληθούν και πάλι να πληρώσουν το μάρμαρο και αυτής της πολιτικής με τους λογαριασμούς της ΔΕΗ να έχουν γίνει πλέον ραβασάκι του τρόμου για τα ελληνικά νοικοκυριά», ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού, Γιώργος Αμυράς, στην παρέμβασή του στην Ολομέλεια κατά την ψήφιση του νομοσχεδίου για την πώληση των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ.

Επιπλέον, ο Γιώργος Αμυράς παρέθεσε την πρόταση πέντε σημείων του Ποταμιού για την ΔΕΗ και συγκεκριμένα πρότεινε τη δημιουργία μιας μικρής νέας ΔΕΗ (30-40%) ή δύο μικρών νέων ΔΕΗ (<20%), την εύρεση στρατηγικού επενδυτής με ρόλο στη διοίκηση, την επίτευξη εργασιακής ειρήνης και την εξασφάλιση θέσεων εργασίας, την βελτίωση της εισπραξιμότητας της εταιρείας και την υιοθέτηση μοντέλου COSMOTE για την ΔΕΗ με πυρήνα τις ανανεώσιμες και τις ενεργειακές υπηρεσίες. Δείτε το βίντεο της ομιλίας εδώ:

Σχετικά