13 Ιουλίου, 2017

«Κοινοβουλευτικές διαδικασίες…πέρα από την Αφρική»

Μετά από τις προτεινόμενες αλλαγές τελευταίας στιγμής στο υπό ψήφιση νομοσχέδιο περί πνευματικών δικαιωμάτων, με αποσύρσεις άρθρων του και προσθήκες εκατοντάδων σελίδων με νομοτεχνικές βελτιώσεις (;) από την υπουργό κα Κονιόρδου, ο ειδικός αγορητής του Ποταμιού Γρηγόρης Ψαριανός, παρενέβη στην Ολομέλεια της Βουλής, λέγοντας, μεταξύ άλλων, τα εξής:

«Λίγο πριν ψηφίσουμε το νομοσχέδιο κι ενώ τελείωσε η διαδικασία, ήρθαν 152 σελίδες νομοτεχνικές βελτιώσεις και μάθαμε ότι έχουν αποσυρθεί ένα ή δύο ή τρία άρθρα. Δεν ξέρουμε ακριβώς πόσα, ούτε τους αριθμούς τους, ούτε τι αλλαγές έχουν γίνει. Εμείς εδώ που συζητάμε, δεν έχουμε καταλάβει τι ακριβώς ψηφίζουμε.

Aυτός ο τραγέλαφος είναι παγκόσμια πρώτη. Δεν θέλω να προσβάλλω καμιά αφρικανική χώρα, αλλά φοβάμαι ότι είμαστε «πέρα από την Αφρική», για να μιλήσω επί του καλλιτεχνικού, επί σκηνοθεσίας και επί κινηματογράφου. Αυτά τα πράγματα είναι καταγέλαστα. Εάν το Ποτάμι είχε δεκαπέντε βουλευτές, θα ζητούσαμε ονομαστική ψηφοφορία επί της αρχής και επί όλων των άρθρων και των τροπολογιών. Θα δούμε εάν μπορούν να μαζευτούν οι υπογραφές να ζητηθεί ονομαστική ψηφοφορία.

Δεν ξέρω με την αναρίθμηση πόσα αναρίθμητα άρθρα υπάρχουν και πόσα ακόμα θα φέρετε. Με τη διαδικασία, πάντα, του επείγοντος. Γιατί επειγόμαστε να κάνουμε δουλειές».

Δείτε την παρέμβαση του Γρηγόρη Ψαριανού: