24 Φεβρουαρίου, 2016

Καταργείται οριστικά το κλιμάκιο του ΔΕΔΔΗΕ στον Τύρναβο

«Η συνεχής βελτίωση του δικτύου της περιοχής έχει οδηγήσει σε μείωση βλαβών και ως εκ τούτου σε περιορισμό της ανάγκης για μόνιμη φυσική παρουσία τεχνικού συνεργείου στο συγκεκριμένο χώρο επιτυγχάνοντας οικονομία κλίμακας».

Με άλλα λόγια, όπως προκύπτει από την απάντηση στην υπ’ αριθμό 2349/4-11-2015 ερώτηση του Βουλευτή Λάρισας με το Ποτάμι, κ. Κώστα Μπαργιώτα, ο Υπουργός Περιβάλλοντος καταργεί οριστικά το κλιμάκιο του ΔΕΔΔΗΕ στον Τύρναβο, ισχυριζόμενος ότι θα καλύπτεται από την περιοχή της Λάρισας.

Στην ερώτησή του ο βουλευτής είχε αναδείξει την αναγκαιότητα παραμονής του τεχνικού κλιμακίου στον Τύρναβο, καθώς αυτό εξυπηρετεί ολόκληρη την επαρχία Τυρνάβου, αλλά και την ευρύτερη περιοχή του πρώην Δ. Ποταμιάς, και καλύπτει 7000 οικιακούς καταναλωτές, 150 βιοτεχνικές και 1000 αρδευτικές παροχές. Ο κ. Υπουργός θα πρέπει να διευκρινίσει ποια είναι η δυνατότητα της Λάρισας να καλύπτει μια τόσο μεγάλη περιοχή ευθύνης, από την στιγμή που κι αυτή είναι υποστελεχωμένη και σύμφωνα με σημερινά μάλιστα δημοσιεύματα ο ΔΕΔΔΗΕ έχει μεγάλες ανάγκες σε προσωπικό, καθώς η πλειοψηφία του μόνιμου προσωπικού είναι άνω των 50 και εκτελούν επικίνδυνες τεχνικές εργασίες, όπως για παράδειγμα οι εναερίτες. Οι ελλείψεις σε προσωπικό καλύπτονται από εργολάβους και ένα μέρος από έκτακτο προσωπικό, το οποίο όμως δεν διαθέτει την απαραίτητη εμπειρία ούτε και την απαραίτητη κατάρτιση για το έργο, όπως αναγνωρίζει και η ίδια η ηγεσία του ΔΕΔΔΗΕ.

Ο βουλευτής θα επιμείνει, ώστε να λάβει πειστικές απαντήσεις. Επίσης, τονίζει ότι η συγκέντρωση των δομών στις μεγάλες πόλεις και η βελτίωση των παρεχομένων υπηρεσιών, όπως ισχυρίζεται ο υπουργός στην απάντησή του, δεν μπορεί να γίνει με υποστελεχωμένες υπηρεσίες σε ολόκληρη τη χώρα και ειδικά σε καίριας σημασίας, όπως αυτές της συντήρησης του δικτύου ηλεκτρισμού.

Επισυνάπτεται η ερώτηση του κ. Μπαργιώτα, καθώς και η απάντηση του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Απάντηση ΔΕΔΔΗΕ

Ερώτηση ΔΕΔΔΗΕ

Κωνσταντίνος Μπαργιώτας - Λάρισας