10 Ιουλίου, 2015

Υποσχόμαστε να σπρώχνουμε την κυβέρνηση με όλες μας τις δυνάμεις προς το δρόμο της εθνικής λύτρωσης

Ο κ. Θεοχάρης στην ομιλία του στη Βουλή υπογράμμισε πως η κυβέρνηση ζητά εξουσιοδότηση και πως το Ποτάμι δίνει εντολή να μην υπάρχει καμία δυνατότητα για ρήξη. Ευχήθηκε δε κάθε βουλευτής να αρθεί στο ύψος της κρισιμότητας των ιστορικών περιστάσεων και να κάνει το χρέος του απέναντι στην κοινή μας πατρίδα.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού Χάρης Θεοχάρης, δήλωσε σήμερα στα πλαίσια της συζήτησης για τη διαπραγμάτευση και σύναψη δανειακής σύμβασης με τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας πως το Ποτάμι χαιρετίζει αυτή τη συζήτηση και τη βούληση της κυβέρνησης να έρθει σε συμφωνία με τους εταίρους μας. Η συζήτηση αυτή σηματοδοτεί την επιστροφή της κυβέρνησης στην ευθύνη.

Ο κ. Θεοχάρης υπογράμμισε πως η κυβέρνηση ζητά εξουσιοδότηση και πως το Ποτάμι δίνει εντολή να μην υπάρχει καμία δυνατότητα για ρήξη. Ευχήθηκε δε κάθε βουλευτής να αρθεί στο ύψος της κρισιμότητας των ιστορικών περιστάσεων και να κάνει το χρέος του απέναντι στην κοινή μας πατρίδα.

Στη συνέχεια τόνισε πως πιστεύει ότι η κυβέρνηση με το 100% των δυνάμεων της επιδιώκει να φέρει συμφωνία. Και ενώ από την ελληνική μεριά βλέπουμε τη βούληση της κυβέρνησης, από την άλλη μεριά υπάρχουν ακόμα πάνω στο τραπέζι πολλές οπτικές που θα πρέπει να συγκεραστούν. Η κυβέρνηση όμως δεν θα πρέπει να υπαναχωρήσει από το να φέρει συμφωνία. Το «όχι λευκή επιταγή» σημαίνει ότι δεν δίνουμε εξουσιοδότηση στη μη επίτευξη συμφωνίας.

Αυτές τις ώρες δεν έχει νόημα η κριτική, τόνισε ο κ. Θεοχάρης. Υπάρχει άλλος μεταρρυθμιστικός δρόμος, αλλά δεν είναι τώρα η ώρα να τον εξετάσουμε. Η ώρα τώρα είναι αυτή της αποτροπής της καταστροφής και το Ποτάμι ευρισκόμενο στο κέντρο του πολιτικού συστήματος θα επιμείνει να δρα προς τη συγκράτηση των φυγόκεντρων δυνάμεων.

Κλείνοντας ανέφερε πως η κυβέρνηση πρέπει να κτίσει ξανά εμπιστοσύνη με τους εταίρους της χώρας. Ο λόγος που η συμφωνία σήμερα είναι πολύ χειρότερη από αυτήν που θα μπορούσε να φέρει τον Μάρτιο είναι ότι τον Μάρτιο η κυβέρνηση είχε την εμπιστοσύνη των εταίρων της. Παρόλα αυτά επισήμανε πως το Ποτάμι υπόσχεται να σπρώχνει την κυβέρνηση με όλες του τις δυνάμεις προς το δρόμο της εθνικής λύτρωσης και μακριά από αυτόν της σταύρωσης.

10 Ιουλίου 2015