18 Σεπτεμβρίου, 2018

«Είναι ενδιαφέρον το ότι ο ΣΥΡΙΖΑ καταθέτει Νομοσχέδια, τα οποία ο ίδιος θα… καταψήφιζε!»

Παρέμβαση Γρηγόρη Ψαριανού στη συζήτηση του νομοσχεδίου για τη Δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος

Την προ δεκαετίας στάση καταψήφισης που είχε κρατήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, όταν συζητείτο στη Βουλή η παραχώρηση του Φαληρικού Δέλτα στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, θύμισε ο Γρηγόρης Ψαριανός ως ειδικός αγορητής από το Ποτάμι, στην συνεδρίαση της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, με θέμα την επεξεργασία και εξέταση του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Υγείας «Κύρωση της Σύμβασης Δωρεάς μεταξύ του Ιδρύματος Κοινωφελές Ίδρυμα Σ. Νιάρχος και του Ελληνικού Δημοσίου για την ενίσχυση και αναβάθμιση των υποδομών στον τομέα της Υγείας».

«Ήμουν τότε βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και ως ειδικός αγορητής είχα αναλάβει το δύσκολο έργο να εκφωνήσω αυτή την λογική της λατρείας προς τον κρατισμό και της απέχθειας προς οποιαδήποτε συμβολή του Ιδιωτικού Τομέα σε οποιοδήποτε τομέα της ελληνικής πραγματικότητας. Είχα προσπαθήσει να φέρω το θέμα σε μια ισορροπία, τύπου ΣΔΙΤ, που και αυτό ωστόσο ακουγόταν σαν… παλιοκουβέντα. Χαίρομαι πάρα πολύ που δέκα χρόνια μετά, ο ΣΥΡΙΖΑ φέρνει αυτό το Νομοσχέδιο για το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος».

Επισημαίνοντας, ότι κάθε εχέφρων και νουνεχής πολίτης αναγνωρίζει την συμβολή του ιδιωτικού τομέα και των ανθρώπων εκείνων που κάποια υπερκέρδη τους τα επανεπενδύουν στην ίδια τη χώρα, όπως επίσης και τα εκατοντάδες ιδρύματα ευεργετών, ο βουλευτής της Β΄ Αθηνών δήλωσε πως ο ίδιος και το Ποτάμι θα υπερψηφίσουν το Νομοσχέδιο και τα άρθρα του, καθώς καλύπτει ανάγκες που θα έπρεπε εδώ και δεκαετίες να είχε καλύψει το ίδιο το κράτος. Ζήτησε ωστόσο απαντήσεις για ορισμένα επί μέρους ζητήματα, όπως το ποιο είναι το αναμενόμενο κόστος για κάθε ένα από τα έργα αυτά, πώς θα διασφαλιστεί η εξειδίκευση και επάρκεια του προσωπικού που θα προσληφθεί, αλλά και εάν υπάρχει εκτίμηση για το χρόνο αποπεράτωσης.

«Χαίρομαι που σήμερα θα ψηφίσω αυτό το Νομοσχέδιο, το οποίο μετά βδελυγμίaς θα καταψήφιζε ο ΣΥΡΙΖΑ εάν το έφερνε κάποιος άλλος. Ελπίζουμε ότι και στο μέλλον, όταν δηλαδή ο ΣΥΡΙΖΑ θα βρεθεί στην αντιπολίτευση, να μην αρχίσει πάλι να καταψηφίζει τέτοια νομοσχέδια» κατέληξε ο βουλευτής.

Δείτε το βίντεο της ομιλίας εδώ: