20 Σεπτεμβρίου, 2018

Με την τοποθέτηση της κ.Κονιόρδου στο «Νιάρχος», στο εξής θα φροντίζουμε και για την… αύρα του Ιδρύματος!

Ομιλία Γρ. Ψαριανού κατά τη συζήτηση για τη δωρεά του Ιδρύματος Νιάρχος

«Με το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος εξασφαλίσαμε ένα πραγματικό πολιτιστικό αριστούργημα. Και βεβαίως, με την τοποθέτηση της κυρίας Κονιόρδου στη θέση της προέδρου, στο εξής θα φροντίζουμε και την… αύρα του Ιδρύματος γενικότερα», σχολίασε ο Ειδικός Αγορητής του Ποταμιού Γρηγόρης Ψαριανός στην ομιλία του κατά την συνεδρίαση της Βουλής για την συζήτηση και ψήφιση του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Υγείας «Κύρωση της Σύμβασης Δωρεάς μεταξύ του Ιδρύματος "Κοινωφελές Ίδρυμα Σ. Νιάρχος" και του Ελληνικού Δημοσίου για την ενίσχυση και αναβάθμιση των υποδομών στον τομέα της Υγείας». Ο Γρηγόρης Ψαριανός επανέλαβε τη θέση που είχε διατυπώσει και κατά την συζήτηση του Νομοσχεδίου στην καθ’ ύλην αρμόδια Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων, ότι το Ποτάμι ασφαλώς θα υπερψηφίσει το Νομοσχέδιο και τα άρθρα του, διευκρινίζοντας ότι θα ψηφίσει ΠΑΡΩΝ στις τροπολογίες που το συνοδεύουν, καθώς από θέση αρχής το Ποτάμι εκτιμά ότι δεν πρέπει να μπαίνουν τροπολογίες σε άσχετα με αυτές νομοσχέδια με μοναδικό σκοπό κάποιες τακτοποιήσεις, βολέματα ή φροντίδες αλλά θα έπρεπε να έρχονται σε οργανωμένα Σχέδια Νόμου και να γίνεται οργανωμένη συζήτηση μέσα στη Βουλή.

«Όσον αφορά δε τη συζήτηση περί κατώτατου μισθού, πάγια θέση του πρωθυπουργού ήταν η επιστροφή στα 751€. Γιατί λοιπόν δεν το κάνει απόψε ο πρωθυπουργός, μια και πλέον είμαστε εκτός μνημονίων? Αν και βεβαίως, εμείς προτείνουμε να πάρει στα …1500!», καυτηρίασε ο βουλευτής του Ποταμιού.

«Εύχομαι μετά τις προσεχείς εκλογές, όπου ο ΣΥΡΙΖΑ θα βρεθεί ξανά στην αντιπολίτευση, να μην βγαίνει με μαύρες σημαίες στους δρόμους απέναντι στα μεγάλα έργα κι ελπίζω να μην καταψηφίζει και μετά βδελυγμίας να καταγγέλλει μέσα στη βουλή τα ΣΔΙΤ, την συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα ή τις επενδύσεις, πράγμα που έως τώρα ήταν πάγια πρακτική του. Και μπορώ να αναφέρω περιπτώσεις με όλα τα έργα που έχουν γίνει. Είτε είναι δημόσια έργα, είτε νοσοκομεία, προσφορές, δωρεές είτε παραχωρήσεις σε ιδρύματα, πάντοτε ήταν απέναντι και κατήγγειλε. Ελπίζουμε στο μέλλον νάναι πιο σώφρων σ’ αυτά τα ζητήματα. Κι αν μπορεί βεβαίως να είναι και σε άλλα ζητήματα πιο σώφρων , θα ήταν πολύ καλό», κατέληξε ο βουλευτής.

Δείτε το βίντεο της ομιλίας εδώ: