25 Σεπτεμβρίου, 2017

«Είμαστε και με τον Μαδούρο και με τον… ρημαδούρο»

«Χόρευε τώρα γύφτισσα μαϊμού. Δεν έχει τέλος αυτό το πανηγύρι. Χειροκροτήστε άλλη μια. Ευχαριστώ».

Με τον στίχο αυτό του Διονύση Σαββόπουλου, έκλεισε την παρέμβασή του στην Βουλή ο βουλευτής Β΄ Αθηνών με το ΠΟΤΑΜΙ Γρηγόρης Ψαριανός, στη συζήτηση επί της πρότασης της ΝΔ για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής, σχετικά με τη διερεύνηση της εμπλοκής σε εκκρεμή δικαστική υπόθεση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου.

Ο Γρηγόρης Ψαριανός, μεταξύ άλλων, είπε χαρακτηριστικά:

«Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα με τους Καμένους, τους Κουρουμπλήδες και τους Παπαγγελόπουλους. Όλοι αυτοί οι εκπρόσωποι του παλιού πολιτικού συστήματος καταριούνται τις κυβερνήσεις στις οποίες μετείχαν και τώρα συμμετέχουν σε μια κυβέρνηση πρωτοφανούς συνεργασίας αριστεροδεξιάς, μεταξύ ψεκασμού και επανάστασης. Με πάρα πολλές αντιφάσεις: Είμαστε και με τον Ολάντ, και κατά του Ολανδρέου. Είμαστε και με τον Αμόν και τον Μελανσόν, αλλά είμαστε και με τον Μακρόν εκ των υστέρων. Μπορούμε να στηρίζουμε και την Μέρκελ και τον Σουλτς και την Die Linke, δεν έχουμε κανένα πρόβλημα. Είμαστε και με τον Μαδούρο και με τον… ρημαδούρο. Είμαστε και με τους λαθρέμπορους και με τους διώκτες τους. Είμαστε και με τις εκδιδόμενες και με τους προαγωγούς. Είμαστε και με τα συγκροτήματα και κατά τον συμφερόντων. Όλα τα σφάζουμε κι όλα τα μαχαιρώνουμε. Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα, γιατί είμαστε... υπηρέτες του λαού!

Ο κ. Καμένος, θέλοντας να ελέγξει τα ΜΜΕ, όταν έκλεινε μια ιστορική εφημερίδα πανηγύριζε μέσα στο αεροπλάνο, κάνοντας μια χειρονομία σαν… "ευλογία" κάπως! Κραδαίνοντας το φύλλο της εφημερίδας που έκλεινε εκείνη την ημέρα. Βλέπεις, έχουμε ανοίξει καινούριες εφημερίδες, ποστάρουμε καινούριους μεγαλοκαρχαρίες «αριστερούς!»

Έχουμε ένα σερί με εθνικολαϊκιστικές κορώνες κόντρα στην αριστερή κυβέρνηση: για το μακεδονικό, τα ανθρώπινα δικαιώματα, τους ομοφυλόφιλους, τους μετανάστες. ¨Έχουμε ”πτήσεις” με στολές παραλλαγής, πεζοναύτες είμαστε, άλλωστε! Έχουμε συνομιλίες με ισοβίτες, αλλά είναι… απολύτως θεσμική λειτουργία, όπως μας είπε ο υπουργός δικαιοσύνης, ο υφυπουργός, οι αναπληρωτές και όλοι. Κι όλα αυτά τα κάνουμε γαργάρα. Γαργάρα με πετρέλαιο και πίσσα. Γιατί πρέπει να εξαντλήσουμε την τετραετία. Σας το εύχομαι. Να εξαντλήσετε και κάνα δυο μήνες μετά, όσο προβλέπει το Σύνταγμα. Και καθυστέρηση και πέναλτι να πάρετε, για να ολοκληρωθεί αυτός ο …αριστερός μετασχηματισμός της κοινωνίας μας.

Ο ένας συνεταίρος της κυβέρνησης λέει πως ο Αντρέας ήταν αρχηγός της "17 Νοέμβρη" και ο άλλος συνεταίρος προσπαθεί να μιμηθεί τον Αντρέα. Ακόμα και μιλώντας, κάνει τις παύσεις μετά το αναφορικό!

Προσπαθούμε να μαζέψουμε και από την κεντροαριστερά και από την κεντροδεξιά και από παντού γιατί πρέπει να ολοκληρώσουμε, για το συμφέρον του λαού, τον προοδευτικό μετασχηματισμό της χώρας. Και δεν θυμόμαστε αυτά που λέγατε κι αυτά που λέγαμε μαζί. Μερικοί τα θυμούνται και ντρέπονται. Αλλά κρύβονται. Κι αυτοί είναι οι πιο θλιβερές περιπτώσεις.

Δεν έχω καμία αμφιβολία για ποιο λόγο συμπλέετε: όμοιος ομοίω αεί πελάζει. Και τα παιδιά μας, τα οποία μας εψήφισαν και τώρα τα διορίζουμε... βελάζει. Αττική σύνταξη. Άραγε ο κόσμος που μας ακούει έχει αρχίσει να καταλαβαίνει;»

Δείτε το βίντεο της ομιλίας: