14 Οκτωβρίου, 2015

Ίδρυση και λειτουργία βάσης ΕΚΑΒ στις Σάπες της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης

Την ίδρυση και λειτουργία βάσης ΕΚΑΒ στις Σάπες της περιφερειακής ενότητας Ροδόπης ζητά ο βουλευτής Ροδόπης, Ιλχάν Αχμέτ.

Ο δήμος Μαρωνείας-Σαπών αποτελεί τον δεύτερο σε έκταση και πληθυσμό δήμο της περιφερειακής ενότητας Ροδόπης. Παρόλα αυτά στερείται επαρκούς υγειονομικής κάλυψης, καθώς το Κέντρο Υγείας Σαπών είναι υποστελεχωμένο ενώ δεν διαθέτει ούτε βάση ΕΚΑΒ που θα λειτουργεί σε όλη την διάρκεια του 24ωρου. Για τους λόγους αυτούς, ερωτάται ο υπουργός Υγείας αν προτίθεται να ανταποκριθεί στα αιτήματα του ομόφωνου ψηφίσματος του δήμου Μαρωνείας-Σαπών.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης:

Προς: τον Υπουργό Υγείας

Θέμα: Ίδρυση και λειτουργία βάσης ΕΚΑΒ στις Σάπες της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης

Με ομόφωνο ψήφισμά του, που δόθηκε στην δημοσιότητα, το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Μαρωνείας-Σαπών της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης καταγγέλλει ως απαράδεκτη τη διαχρονική συνολική υποβάθμιση της λειτουργίας του Κέντρου Υγείας Σαπών, το οποίο σήμερα καλείται να καλύψει τις ανάγκες της πρωτοβάθμιας περίθαλψης ολόκληρης της ανατολικής Ροδόπης, με πληθυσμό τουλάχιστον 20.000

Το δημοτικό συμβούλιο Μαρώνειας Σαπών ζητά από τον υπουργό Υγείας την άμεση ίδρυση και λειτουργία στις Σάπες βάσης του ΕΚΑΒ, το οποίο θα λειτουργεί σε 24ωρη βάση με την επιστροφή του ασθενοφόρου, που το Κέντρο Υγείας διαθέτει και το οποίο δεν έχει έρθει ποτέ στην έδρα του.

Με το ίδιο ψήφισμα ζητά, επίσης, την άμεση επιστροφή στο Κέντρο Υγείας Σαπών όλων εκείνων των υπαλλήλων του, που έχουν αποσπαστεί σε άλλες υπηρεσίες (γιατροί, νοσηλευτές, παραϊατρικό προσωπικό) αλλά και την αναπλήρωση όλων όσων για διάφορους λόγους, αιτιολογημένα, δεν παρέχουν υπηρεσία σε αυτό.

Τέλος, απαιτείται η ενίσχυση σε διαρκή βάση όλων των δομών υγείας του Δήμου Μαρωνείας-Σαπών, προκειμένου αυτές να ανταποκριθούν στις αυξημένες ανάγκες, τόσο των δημοτών όσο και όσων επισκέπτονται το Δήμο κατά τους θερινούς μήνες.

Κατόπιν των ανωτέρω, ερωτάσθε:

Προτίθεστε να ανταποκριθείτε στα ομόφωνα αιτήματα του δημοτικού συμβουλίου Μαρωνείας-Σαπών που συνιστούν ταυτόχρονα ομόθυμα αιτήματα της τοπικής κοινωνίας, περί Α) Ίδρυσης και Λειτουργίας βάσης ΕΚΑΒ στις Σάπες Β) Επιστροφής του ασθενοφόρου που τόσο χρήσιμο και απαραίτητο είναι για την σωτηρία ανθρωπίνων ζωών σε ένα τόσο μεγάλο δήμο Γ) Επιστροφής των υπαλλήλων του Κ.Υ Σαπών που έχουν αποσπαστεί σε άλλες υπηρεσίες αλλά και την αναπλήρωση όσων για διάφορους λόγους, αιτιολογημένα, δεν παρέχουν υπηρεσία σε αυτό;

Ο ερωτών βουλευτής
Ιλχάν Αχμέτ - Ροδόπης

Σχετικά