27 Μαΐου, 2016

Οι νέοι σπάνε τα στερεότυπα

Στην Έκθεση-Τελετή βράβευσης του Φοιτητικού Διαγωνισμού Δημιουργίας Αφίσας με θέμα: «Σπάμε τα έμφυλα στερεότυπα-Προωθούμε την Ισότητα», που διοργάνωσε η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων, βρέθηκε την Πέμπτη 26 Μαΐου 2016, αντιπροσωπεία της Κοινότητας των Νέων του Ποταμιού για την Κοινωνική Δικαιοσύνη.

Η εκδήλωση, έλαβε χώρα στο κτίριο του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων, Ερμού 134, και είχε ως στόχο να ευαισθητοποιήσει το κοινό σε θέματα Έμφυλης Ισότητας. Ενδιαφέρον είχε το γεγονός ότι στον διαγωνισμό, συμμετείχαν και φοιτητές του ΙΕΚ Φυλακών Κορυδαλλού.

Το εγχείρημα της δημιουργίας του διαγωνισμού, αποτέλεσε όπως ειπώθηκε από τους διοργανωτές του, επένδυση στη Νέα Γενιά, ώστε να δώσει το δικό της feedback ως προς τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει το ζήτημα της Έμφυλης Ισότητας, ενώ το 1ο βραβείο, κέρδισε ο φοιτητής αρχιτεκτονικής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, κος Δέλλιος Δημήτριος-Παναγιώτης και η αφίσα που δημιούργησε, θα αποτελέσει στο άμεσο μέλλον, το σήμα της Γενικής Γραμματείας Ισότητας Φύλων.

Στο περιθώριο της εκδήλωσης, η αντιπροσωπεία των Νέων του Ποταμιού, από την Κοινότητα Κοινωνικής Δικαιοσύνης, που αποτελούνταν από την Δήμητρα Γιαννάκη, Συντονίστρια της Κοινότητας, και τον Θάνο Κεφάλα, μέλος της Κοινότητας, είχε την ευκαιρία να συζητήσει με την Γενική Γραμματέα Ισότητας των Φύλων, κα Φωτεινή Κούβελα, σχετικά με το ζήτημα εκπαίδευσης των εκπαιδευτικών όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης, σχετικά με την έμφυλη ισότητα και την αναγκαιότητα εισαγωγής του ζητήματος αυτού, στη διδακτέα ύλη.