31 Μαρτίου, 2016

«Η μεγαλύτερη επένδυση της χώρας πρέπει να είναι το περιβάλλον»

Ως μια ανοιχτή εθνική πληγή χαρακτήρισε το μείζον ζήτημα της ρύπανσης του Ασωπού ποταμού ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού, Γιώργος Αμυράς, κατά τη συζήτηση επίκαιρης ερώτησης προς τον αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας στην ολομέλεια της Βουλής.

Ο βουλευτής ζήτησε την συνεργασία του αρμόδιου Υπουργείου με την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, ενώ προέτρεψε τον Υπουργό να δραστηριοποιηθεί περισσότερο για τον αυστηρότερο έλεγχο των παραβάσεων. Πρότεινε, επίσης, στο αρμόδιο Υπουργείο να προετοιμάσει την επόμενη μέρα με συγκεκριμένες δεσμεύσεις και χρονοδιαγράμματα, προκειμένου να αποκατασταθεί και να εξυγιανθεί η περιοχή του Ασωπού.

Ο κ. Αμυράς ανέφερε, ότι θα επανέλθει στο ζήτημα, για να παρακολουθήσει την πορεία των έργων, τόσο για τον ποταμό Ασωπό, όσο κι άλλων ποταμών, που τείνουν να βρεθούν στην ίδια κατάσταση, όπως ο Καλαμάς ποταμός στην Ήπειρο.

Τέλος, τόνισε ότι το αναπτυξιακό πλεονέκτημα της χώρας είναι το περιβάλλον και αποτελεί τη μεγαλύτερη επένδυση για το μέλλον αυτού του τόπου.

Δείτε το βίντεο της συζήτησης εδώ:

Γιώργος Αμυράς - Β' Αθήνας

Σχετικά