15 Μαΐου, 2015

Η Κυβέρνηση «νίπτει τας χείρας της» για την ακύρωση του προγράμματος προώθησης της κατανάλωσης φρούτων στα σχολεία

Απάντηση του Αναπληρωτή Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Βαγγέλης Αποστόλου κατά τη συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης που κατέθεσε ο βουλευτής Σερρών του «Ποταμιού» κ. Χατζηδημητρίου Αλέξανδρος.

Στα προβλήματα που παρουσιάστηκαν κατά τη διαδικασία διενέργειας του διεθνούς ανοιχτού διαγωνισμού για την ανάδειξη αναδόχου φορέα εκτέλεσης του προγράμματος προώθησης της κατανάλωσης φρούτων στα σχολεία, καθώς και στην έλλειψη επαρκούς χρόνου μέχρι τη λήξη του σχολικού έτους, απέδωσε ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Βαγγέλης Αποστόλου, τη ματαίωση του εν λόγω προγράμματος για τη φετινή χρονιά, κατά τη συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης που κατέθεσε ο βουλευτής Σερρών του «Ποταμιού» κ. Χατζηδημητρίου Αλέξανδρος.

Ο κ. Χατζηδημητρίου τόσο στη διάρκεια της πρωτολογίας, όσο και στη δευτερολογία του, επανέλαβε την πάγια θέση του «ΠΟΤΑΜΙΟΥ» ότι κατά τις περιπτώσεις που παρουσιάζονται τέτοιου είδους προβλήματα κατά τις διαγωνιστικές διαδικασίες, θα πρέπει να προβλέπονται από την Πολιτεία ευέλικτες και ρεαλιστικές λύσεις, εντός του θεσμικού πλαισίου που διέπει τους διαγωνισμούς. Με αυτό τον τρόπο, τόνισε ο κ. Χατζηδημητρίου, σημαντικά προγράμματα όπως αυτό της προώθησης κατανάλωσης φρούτων στα σχολεία, θα διενεργούνται κανονικά και πάντα με αγροτικά προϊόντα εξαιρετικής ποιότητας, όπως αυτά που παράγει η ελληνική γη, χωρίς να παρατηρούνται τα προβλήματα του παρελθόντος. Ο κ. Χατζηδημητρίου υπογράμμισε ότι η ακύρωση του συγκεκριμένου προγράμματος για τη φετινή χρονιά σηματοδοτεί για τη χώρα μας απώλεια κοινοτικών πόρων ύψους 3 εκ. ευρώ περίπου, τα οποία θα αποτελούσαν «ανάσα» για τους παραγωγούς που θα διέθεταν μεγάλο τμήμα των προϊόντων τους. Παράλληλα, τη φετινή χρονιά οι μαθητές των σχολείων της περιφέρειας δε θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα μεγάλα οφέλη που απορρέουν από την ένταξη των φρούτων και των λαχανικών στην καθημερινή τους διατροφή.

Δείτε το βίντεο της συζήτησης εδώ:

[youtube id="U8RvM8rFuYE"]

*Ο Αλέξανδρος Χατζηδημητρίου είναι βουλευτής Σερρών

15 Μαΐου 2015