22 Ιουλίου, 2015

Η Κυβέρνηση μας καθιστά απλούς σχολιαστές και όχι εισηγητές με τον τρόπο που νομοθετεί

«…Είμαστε πλέον απλοί σχολιαστές και όχι εισηγητές», τόνισε κατά την τοποθέτηση του στην κοινή συνεδρίαση των Επιτροπών, ο ειδικός αγορητής του «Ποταμιού» επί του Σχεδίου Νόμου της Κυβέρνησης «Επείγοντα μέτρα εφαρμογής του ν. 4334/2015» βουλευτής Σερρών κ. Αλέξανδρος Χατζηδημητρίου.

«…Είμαστε πλέον απλοί σχολιαστές και όχι εισηγητές», τόνισε κατά την τοποθέτηση του στην κοινή συνεδρίαση των Επιτροπών, ο ειδικός αγορητής του «ΠΟΤΑΜΙΟΥ» επί του Σχεδίου Νόμου της Κυβέρνησης «Επείγοντα μέτρα εφαρμογής του ν. 4334/2015» βουλευτής Σερρών κ. Αλέξανδρος Χατζηδημητρίου. Με αυτό τον τρόπο ο κ. Χατζηδημητρίου εξέφρασε την έντονη δυσαρέσκεια του «ΠΟΤΑΜΙΟΥ» για τον τρόπο που για άλλη μια φορά νομοθετεί η Κυβέρνηση, η οποία φέρεται να καταθέτει στη Βουλή με τη διαδικασία του κατεπείγοντος ένα Σχέδιο Νόμου με το οποίο στην ουσία διαφωνεί.

Ειδικότερα στο σχολιασμό επί των άρθρων του Νομοσχεδίου, ο κ. Χατζηδημητρίου έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις διατάξεις του Σχεδίου Νόμου που αφορούν στην αναγκαστική εκτέλεση και ειδικότερα στους πλειστηριασμούς, τονίζοντας ότι οι προτεινόμενες διατάξεις καθιστούν στην ουσία «fast track» τους πλειστηριασμούς και «φτηνά» τα ακίνητα για εκείνους που επιθυμούν να τα αποκτήσουν μέσα από τη διαδικασία των πλειστηριασμών. Επίσης, ο κ. Χατζηδημητρίου υπογράμμισε ότι ο νέος Κώδικας Πολιτικής Δικονομίας θα επιφέρει πλήγμα στο σύστημα των μισθώσεων και απώλεια αρκετών εκατομμυρίων ευρώ από την πραγματική οικονομία, καθώς μέσα από το άρθρο 1009, παρέχεται η δυνατότητα σε εκείνους που θα «κερδίσουν» τα ακίνητα μέσα από τους πλειστηριασμούς να καταγγείλουν τη μίσθωση των ακινήτων, η οποία λύεται μετά την πάροδο δύο μηνών από την καταγγελία. Επιπλέον, ο κ. Χατζηδημητρίου έκανε ειδική αναφορά στο πλήγμα που θα δεχτεί ο τοπικός Τύπος στην κρίσιμη δημοσιονομική συγκυρία που διανύουμε, εξαιτίας της κατάργησης δημοσίευσης της περίληψης κατασχετήριας έκθεσης σε κύριο φύλλο καθημερινής εφημερίδας που εκδίδεται στο δήμο όπου βρίσκεται ο τόπος του πλειστηριασμού.

Αναφερόμενος στο άρθρο 2 του προτεινόμενου Σχεδίου Νόμου που αφορά στην ανάκαμψη και εξυγίανση των πιστωτικών ιδρυμάτων, ο κ. Χατζηδημητρίου τόνισε ότι όσα νομοθετήματα και αν ψηφιστούν από τη Βουλή, αυτό που θα διασφαλίσει πραγματικά τις καταθέσεις των Ελλήνων πολιτών είναι η κεφαλαιακή επάρκεια των πιστωτικών ιδρυμάτων και η επαναφορά της τραπεζικής πίστης και της στοιχειώδους σταθερότητας στη χώρα, η διασφάλιση των οποίων αποτελεί αποκλειστική αρμοδιότητα της Κυβέρνησης.

Τέλος, ο κ. Χατζηδημητρίου τόνισε ότι το «ΠΟΤΑΜΙ» πιστό στη δέσμευση του από την αρχή και θέτοντας το εθνικό συμφέρον πάνω από το κομματικό, θα στηρίξει τις δράσεις που έχει συμφωνήσει ως προαπαιτούμενες η Κυβέρνηση με τους διεθνείς εταίρους μας, προκειμένου να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις για τη νέα συμφωνία που θα διασφαλίσει τη θέση της χώρας μας στην Ευρώπη και το ευρώ.

Δείτε το βίντεο της ομιλίας εδώ:

[youtube id="mXaxQc0xGrk"]

*Ο Αλέξανδρος Χατζηδημητρίου είναι βουλευτής Σερρών

22 Ιουλίου 2015