22 Ιουλίου, 2015

Το μεγαλύτερο πρόβλημα της Ελλάδας δεν είναι η διαρροή κεφαλαίων αλλά η «διαρροή εγκεφάλων» από τη χώρα

Την Τρίτη 21 Ιουλίου, ο βουλευτής Αττικής του Ποταμιού Γιώργος Μαυρωτάς, μίλησε στη 10η Γενική Συνέλευση της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού.

Την Τρίτη 21 Ιουλίου, ο βουλευτής Αττικής του Ποταμιού Γιώργος Μαυρωτάς, μίλησε στη 10η Γενική Συνέλευση της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού. Ο κ. Μαυρωτάς άνοιξε την ομιλία του διαπιστώνοντας πως το μεγαλύτερο πρόβλημα της Ελλάδας στην περίοδο της κρίσης δεν είναι η διαρροή κεφαλαίων αλλά η διαρροή εγκεφάλων. Επεσήμανε, με την ιδιότητα του πανεπιστημιακού, πως το ένα τρίτο μόνο των φοιτητών που αναχωρούν για μεταπτυχιακές σπουδές στο εξωτερικό, επιστρέφει στην Ελλάδα.

Ο βουλευτής του Ποταμιού τόνισε ότι ένα από τα μέσα για να παραμείνει στη χώρα το υψηλών προσόντων προσωπικό και να βοηθήσει στην κατεύθυνση της ανασυγκρότησης, είναι να προχωρήσουμε στην Οικονομία της Γνώσης, σε μια οικονομία όπου η έρευνα, η καινοτομία και η διασύνδεση των πανεπιστημίων με την αγορά και την παραγωγή θα παίζουν σημαντικό ρόλο. Συνέχισε λέγοντας πως η ομογένεια θα μπορούσε να συνδράμει με παροχή βέλτιστων πρακτικών από τις χώρες προέλευσης, όπως η συμμετοχή Ελλήνων Επιστημόνων του εξωτερικού στα Συμβούλια Ιδρυμάτων των Πανεπιστημίων, τα οποία όμως έχουν αδρανοποιηθεί πρόσφατα μετά από κυβερνητική απόφαση. Ο κ. Μαυρωτάς έκλεισε την ομιλία του λέγοντας πως οι ‘Έλληνες δύσκολα συνεργάζονται, αν όμως το πετύχουν μπορούν να κάνουν θαύματα.

Δείτε το βίντεο της ομιλίας εδώ:

[youtube id="LG5BooBukFI"]

*Ο Γιώργος Μαυρωτάς είναι βουλευτής Αττικής

22 Ιουλίου 2015