30 Μαρτίου, 2016

Οι γκρίζες τροπολογίες του κ. Καμμένου

Να αποσύρει τις τροπολογίες, που αφορούν την προμήθεια καυσίμων του στρατού και τα αντισταθμιστικά οφέλη και να τις φέρει με νομοσχέδιο για διαβούλευση στην αρμόδια Επιτροπή, ζήτησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού, Γιώργος Αμυράς, από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Π. Καμμένο, κατά την ομιλία του στην ολομέλεια της Βουλής.

Ο κ. Αμυράς κατηγόρησε τον κ. Καμμένο, ότι είναι ανακόλουθος των όσων υποστήριζε λίγες ώρες πριν κατά τη χθεσινή συζήτηση των Αρχηγών κομμάτων για τη διαπλοκή και έκανε λόγο για γκρίζες ζώνες στις τροπολογίες, που κατατέθηκαν εκπρόθεσμα προς ψήφιση.

Επισήμανε, επίσης, ότι σύμφωνα με την Έκθεση του Λογιστηρίου για την τροπολογία, που αφορά στα αντισταθμιστικά οφέλη, θα προκύψει απώλεια δημοσίων εσόδων. Απευθυνόμενος, τέλος, προς τον κ. Καμμένο, ο κ. Αμυράς ζήτησε να του διευκρινίσει ο υπουργός, πώς οι αρουραίοι, που βρίσκονται πέριξ των προμηθειών, δεν θα κάνουν πάρτι, ενώ έκλεισε την τοποθέτησή του, ζητώντας διαφάνεια, διαβούλευση και λογοδοσία, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «αυτά είναι τα βασικά κριτήρια για κάποιον που θέλει να χτυπήσει τη διαπλοκή και όχι να χρησιμοποιεί τη μέθοδο: πονάει δόντι, κόβει κεφάλι».

Δείτε το βίντεο της ομιλίας εδώ:

Γιώργος Αμυράς - Β' Αθηνών