22 Δεκεμβρίου, 2015

«Η ελευθερία των επιλογών είναι η βασική αξιοπρέπεια του ανθρώπου»

«Οποιαδήποτε σχέση ενηλίκων εδράζεται στον αλληλοσεβασμό, την αγάπη και τη συντροφικότητα είναι κάτι καλό. Η συντριπτική πλειονότητα των Ελλήνων πολιτών επιθυμεί να μην υπάρχει διάκριση μεταξύ ομόφυλων και ετερόφυλων ζευγαριών και μόνο ένα μικρό κομμάτι της κοινωνίας βρίσκεται σε μία καθυστέρηση και βιώνει μία ημι-βλαχό-βαλκανική σούπα στο μυαλό του»

Αυτά είπε ο βουλευτής Β’ Αθήνας με το Ποτάμι Γιώργος Αμυράς κατά την ομιλία του στην ολομέλεια της Βουλής για την ψήφιση του νομοσχεδίου περί του Σύμφωνου Συμβίωσης.

Ο κ. Αμυράς ανέφερε ότι το κατατεθέν νομοσχέδιο του Σύμφωνου Συμβίωσης δεν είναι επανάσταση αλλά συμμόρφωση στην απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. «Δεν έχει σημασία αν κάποιος είναι χοντρός ή αδύνατος, ψηλός ή κοντός, γκέι ή στρέιτ. Αρκεί να υπάρχει ισονομία και ισοπολιτεία!» τόνισε ο κ. Αμυράς ενώ αναφέρθηκε και στην εξαίρεση των κοινών φορολογικών δικαιωμάτων στο Σύμφωνο Συμβίωσης επισημαίνοντας στον Υπουργό Δικαιοσύνης ότι «η εξαίρεση αυτή θα καταπέσει σε ένα Ευρωπαϊκό Δικαστήριο».

Ο κ. Αμυράς αναφέρθηκε και στην τροπολογία που κατέθεσε το Ποτάμι, μέσω του ειδικού αγορητή Ιάσονα Φωτήλα, για γονική μέριμνα και επιμέλεια των βιολογικών ή υιοθετημένων προ Συμφώνου Συμβίωσης τέκνων από το ένα μέλος του Συμφώνου σε περίπτωση θανάτου του.

Τέλος, ο κ. Αμυράς τόνισε ότι «εμείς στο Ποτάμι στηρίζουμε πλήρως την ισότητα δικαιωμάτων, την τεκνοθεσία και την πολιτική ένωση των ομόφυλων ζευγαριών, την καύση και την ευθανασία. Η ελευθερία των επιλογών είναι η βασική αξιοπρέπεια του ανθρώπου. Το να είσαι γκέι είναι υπέροχο πράγμα! Το να είσαι στενόμυαλος και κακόψυχος είναι το πρόβλημα».

Δείτε το βίντεο της ομιλίας εδώ: