16 Μαρτίου, 2016

«Γνώση και υπευθυνότητα κι όχι κομματικά παιχνίδια στο νομοσχέδιο για το αντιντόπινγκ»

Στη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων, την Τετάρτη 16 Μαρτίου 2016, για την εναρμόνιση της ελληνικής νομοθεσίας με τον νέο Κώδικα Αντιντόπινγκ του WADA, ο βουλευτής του Ποταμιού Γιώργος Μαυρωτάς ανέδειξε την εποικοδομητική πολιτική που ασκεί το Ποτάμι μακριά από μικροπολιτικές και άσκοπους τακτικισμούς. Παρά το γεγονός ότι για ακόμη μία φορά η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ επέλεξε με τη διαδικασία του κατεπείγοντος να φέρει στη Βουλή σημαντικά νομοθετήματα μαζί με καθόλου μη επείγουσες άλλες διατάξεις, το Ποτάμι μέσω του ειδικού του αγορητή συμμετείχε ενεργά συμβάλλοντας στην καλή νομοθέτηση. Και η στάση του αυτή είναι εθνικά υπεύθυνη καθώς με την απαράδεκτη καθυστέρηση του Υπουργείου Αθλητισμού φθάσαμε στο παρά πέντε αν όχι και στο και πέντε, για να έχουμε μεγάλο πρόβλημα με τη συμμετοχή της ελληνικής αποστολής στην Ολυμπιάδα του Ρίο.

Ο κ. Μαυρωτάς παρουσίασε αναλυτικές και στοχευμένες παρατηρήσεις τις οποίες έθεσε υπόψη του κ. Κοντονή προκειμένου να ληφθούν υπόψη για την αναγκαία διόρθωση αρκετών αβλεψιών, σημείων με κακή μετάφραση όρων και λαθών στη διατύπωση στα ελληνικά του σχεδίου νόμου για το αντιντόπινγκ. Μάλιστα τόνισε ότι θα καταθέσει στη συζήτηση στη Βουλή αναλυτική λίστα με τις νομοτεχνικές διορθώσεις και παρατηρήσεις που πρέπει να ενταχθούν στο σχέδιο νόμου. Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του επεσήμανε το λάθος της χρήσης αποκλειστικά του όρου φαρμακοδιέγερση για τον όρο ντόπινγκ ενώ τόνισε την ανάγκη ύπαρξης κατάλληλου επιστημονικού τμήματος για την καλύτερη λειτουργία του ΕΣΚΑΝ. Τέλος αναφέρθηκε στη συμβολή του Ποταμιού για τη διόρθωση της αδικίας για τους διακριθέντες αθλητές στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες του Μπακού, το οποίο ο Υπουργός Αθλητισμού συμπεριέλαβε στο νομοσχέδιο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εποικοδομητική και άρτια επιστημονικά τεκμηριωμένη στάση του Ποταμιού στο πολύ σημαντικό θέμα του ντόπινγκ και του αντιντόπινγκ έτυχε της αναγνώρισης τόσο του αρμόδιου Υπουργού όσο και μελών της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων.

Δείτε το βίντεο της ομιλίας εδώ:

Σχετικά