13 Ιανουαρίου, 2015

Γιατί με το Ποτάμι (στην Β’ Αθήνας);

της Αντιγόνης Λυμπεράκη Το Ποτάμι ξέρει τι θέλει και ξέρει τι δεν θέλει. Διαθέτει τις ιδέες, τις προτάσεις και τους ανθρώπους για να αποφύγει τους σκοπέλους αλλά και για να αδράξει τις ευκαιρίες.

Γράφει η Αντιγόνη Λυμπεράκη

Όπως βλέπουμε καθημερινά, οι εκλογές αυτές προσφέρουν μόνο πόλωση, αντεγκλήσεις και τσακωμούς. Με βάση αυτές τις αρνητικές εντυπώσεις ζητούν από τις πολίτες να δεσμευτούν για το μέλλον.

Η Βουλή που θα προκύψει στις 25 Ιανουαρίου θα πρέπει να διαχειριστεί δύο κρίσιμα θέματα:

Πρώτον, πώς η χώρα θα αποφοιτήσει από το Μνημόνιο, με τρόπο συμβατό με τις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις;

Δεύτερον, τι πορεία θα χαράξει για την μετά το Μνημόνιο εποχή; Θα είναι η πορεία αυτή αποδοτική, κοινωνικά δίκαιη και συμβατή με τη πραγματικότητα της παγκοσμιοποίησης;

Η Βουλή πρέπει να φροντίσει να μην υπάρξει ατύχημα στο πρώτο θέμα, αλλά και να μην βρεθεί η χώρα αμήχανη και χωρίς σχέδιο στο δεύτερο.

Το Ποτάμι ξέρει τι θέλει και ξέρει τι δεν θέλει. Διαθέτει τις ιδέες, τις προτάσεις και τους ανθρώπους για να αποφύγει τους σκοπέλους αλλά και για να αδράξει τις ευκαιρίες.

Για να τα καταφέρει, η Βουλή συνολικά πρέπει να μπορεί να αντλήσει από αποθέματα ψυχραιμίας και γνώσης. Οι ιδεολογικές περιχαρακώσεις του παρελθόντος οδηγούν μόνο σε αποκλεισμούς και προσφέρουν άλλοθι απραξίας. Πρέπει να τα αλλάξουμε όλα, χωρίς να γκρεμίσουμε τη χώρα.

Λίγα λόγια για μένα

Είμαι καθηγήτρια οικονομικών στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Ερευνώ την Ελληνική οικονομία και έχω συχνές παρεμβάσεις στη δημόσια συζήτηση. Προέρχομαι από την Αριστερά, αλλά από τον Ιούνιο 2012, δραστηριοποιήθηκα στο μεταρρυθμιστικό Κέντρο (Δράση), όπου ήμουν υποψήφια για την Ευρωβουλή τον Μάιο 2014. Από τον Ιούνιο 2014 εντάχθηκα στο Ποτάμι. Πιστεύω σε μια κοινωνία με ελευθερία επιλογών, ισότητα ευκαιριών και ένα ενεργό και δίκαιο κοινωνικό κράτος. Όλα αυτά είναι το Ποτάμι.

* Η Αντιγόνη Λυμπεράκη είναι υποψήφια στη Β' Αθήνας

13 Ιανουαρίου 2015