16 Μαΐου, 2018

Επιτυχημένη η επίσκεψη της Επιτροπής Μεταφορών και Τουρισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα

Την Ελλάδα επισκέφτηκε, στις 7 με 9 Μαΐου, αντιπροσωπεία της Επιτροπής Μεταφορών και Τουρισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ύστερα από πρόταση του ευρωβουλευτή του Ποταμιού Μίλτου Κύρκου. Σκοπός της επίσκεψης ήταν η συνάντηση με τους βασικούς εταίρους και φορείς του τομέα μεταφορών στην Ελλάδα και η επίσκεψη σημαντικών υποδομών που κατασκευάστηκαν με τη συνδρομή της ΕΕ. Μεγάλο μέρος της επίσκεψης πραγματοποιήθηκε στην περιοχή της Ηπείρου, προκειμένου να διερευνηθούν οι δυνατότητες συνδεσιμότητας, η προσβασιμότητα και ο αντίκτυπός τους στην περιφερειακή ανάπτυξη. Στο πλαίσιο αυτό, διεξήχθη σύσκεψη με τίτλο «Πρόσβαση και συνδεσιμότητα μεταφορών», στην Άρτα με τη συμμετοχή των Χρ. Σπίρτζη, υπουργού Μεταφορών, Ο. Γεροβασίλη, υπουργού Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Π. Κουρουμπλή, υπουργού Ναυτιλίας και εκπροσώπων των εθνικών και περιφερειακών αρχών. Η σύσκεψη αναφέρθηκε στις σημαντικότερες εξελίξεις και προκλήσεις για τον ελληνικό τομέα μεταφορών και τον ρόλο της πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των δυνατοτήτων των χρηματοδοτήσεων στο πλαίσιο αυτό.

Την Τετάρτη 9 Μαΐου τα μέλη της Επιτροπής συναντήθηκαν με την υπουργό Τουρισμού Ε. Κουντουρά για το μέλλον και την καλύτερη προβολή του ελληνικού τουριστικού προϊόντος.

Ο Μίλτος Κύρκος μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης έκανε μία αποτίμηση της επίσκεψης και συγκεκριμένα είπε: «μαζί με την Επιτροπή Μεταφορών και Τουρισμού, άρα και όλο το Κοινοβούλιο, μάθαμε για τα προβλήματα της περιοχής και ειδικότερα της Ηπείρου. Είναι πολύ σημαντικό ότι μιλήσαμε με δύο Περιφερειάρχες, αντιπεριφερειάρχες, δημάρχους, είδαμε την Ιόνια Οδό, πήγαμε στα γραφεία της παραχωρησιούχου, μάθαμε για τις προκλήσεις κατά τη διάρκεια της κατασκευής αλλά και τα αιτήματα για επέκταση του άξονα μέχρι τα σύνορα με την Αλβανία, με αστικές περιοχές όπως το Αγρίνιο και η Πρέβεζα, οριζόντιοι άξονες που δεν έχουν ακόμα χρηματοδότηση. Έχουμε κάνει πολλά βήματα, άλλα έχουμε ακόμα αρκετά και αυτό είναι πολύ σημαντικό ενόψει της συζήτησης για τον προϋπολογισμό της Ένωσης την επόμενη 7ετία. Αν δεν συνεχίσουμε να ενισχύουμε τις Περιφέρειες, οι πολίτες της Ένωσης θα νιώσουν αυτή την απουσία και όπως καταλαβαίνετε, αυτό είναι απαράδεκτο έστω και να το κουβεντιάζουμε. Άρα, καμία μείωση στα Ταμεία Συνοχής και μεγαλύτερο βάρος σε έργα όπως αυτό που είδαμε γιατί πραγματικά είναι παραγωγική πηγή ανάπτυξης για τις Περιφέρειες. Είναι κομμάτι της παραγωγικής διαδικασίας».

Δείτε φωτογραφίες:

Δείτε το βίντεο: