25 Οκτωβρίου, 2018

Ό,τι βρίσκεται μεταξύ ημών και της καταστροφής, είναι η κοινή δήλωση με την Τουρκία

«Διακόσια πενήντα εκατομμύρια έκοψε η Επιτροπή από την προ-ενταξιακή βοήθεια για την Τουρκία, άλλα 150 εκατομμύρια έκοψε το Συμβούλιο, και αλλά 66 εκατομμύρια κόψαμε σήμερα εμείς.

Αυτά τα χρήματα πηγαίνουν για την πολιτική των μεταρρυθμίσεων και μπορεί να έχουμε δικαιολογημένα ενστάσεις για την κατάσταση του κράτους δικαίου, όμως αυτά τα χρήματα πηγαίνουν και για τη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών και για τη προστασία των συνόρων και για την ένταξη των ευάλωτων ομάδων και για την κοινωνία των πολιτών.

Το αστραφτερό πρόσωπο της δυναμικής κοινωνίας των πολιτών, τα πρόσωπα της Τουρκίας θα θαμπώσουν λόγω της δικής μας κοντόθωρης απόφασης.

Αλλά και τα 3 δις, που υπολείπονται από τη Δήλωση ΕΕ-Τουρκίας, και αυτά γίνονται ένα παιχνίδι μεταξύ Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και κρατών μελών. Πρέπει να δηλώσουμε ξεκάθαρα, ότι δεν πρόκειται να κοπούν, γιατί για να επαναλάβω αυτά τα λόγια από τα πιο αρμόδια χείλη της ελληνικής κυβέρνησης: "ό,τι βρίσκεται μεταξύ ημών και της καταστροφής είναι η Δήλωση Ευρωπαϊκής Ένωσης -Τουρκίας."

Παρέμβαση επί του προϋπολογισμού της ΕΕ για το 2019 στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινoβουλίου, πριν ξεκινήσει τις συνομιλίες του με το Συμβούλιο Υπουργών.

Δείτε το σχετικό video:

*Ο Μίλτος Κύρκος είναι ευρωβουλευτής με το «Ποτάμι».